Voetbal 24 sep 2018 Jan De Raab

John McGinn maakte met deze volley het mooiste doelpunt van het weekend

Voetbal is in de basis vrij eenvoudig. Scoor gewoon vaker dan de tegenstander en je wint. Het is echter ook vaak om hoe je scoort. Dat kan natuurlijk vanuit verschillende posities. Je hebt er specialisten bij zitten die van elke kans een kunstwerk willen maken. John McGinn heeft een heel ander talent. De bal moet er gewoon in en als dat stomtoevallig leidt tot een vreselijke lekkere goal dan is dat alleen maar mooi meegenomen.

John McGinn als held van Aston Villa

De middenvelder, tegenwoordig in dienst van Aston Villa, heeft een abonnement op het maken van mooie, loepzuivere treffers. Vorig jaar liet hij al van zich spreken in het treffen met Celtic. Hij nam daar op weergaloze wijze maar liefst twee doelpunten voor zijn rekening. En die waren bijzonder mooi zoals je in onderstaande video kunt zien.

John McGinn scores stunning double at Celtic Park

Hibernian midfielder John McGinn scores a stunning double during the 2-2 draw with Celtic at Celtic Park in the SPFL Ladbrokes Premiership. Celtic 2-2 Hibernian, 30/09/2017 LADBROKES PREMIERSHIP CONTENT AVAILABILITY INFORMATION – GOALS FROM SATURDAY’S MATCHES WILL BE AVAILABLE IN THE UK & IRELAND FROM 6PM ON SUNDAY.

Zo scoor je dus een weerzinwekkende goal

Die treffers in 2017 waren mooi, maar wat hij onlangs presteerde in de wedstrijd tegen Sheffield gaat waarschijnlijk de geschiedenisboeken in als een van de mooiste doelpunten uit zijn carriere. De verdediging van Sheffield was druk bezig om het doel schoon te houden en in alle consternatie belande de weggewerkte bal op de wreef van McGinn. Die dacht niet lang na en met een vlijmscherpe uithaal wist hij het doel in een keer keihard te treffen. McGinn zou de stand hiermee op 1-1 brengen. Dat was zeker niet voldoende. De wedstrijd zou eindigen in een 2-1 overwinning voor Sheffield. Aston Villa werd met dit resultaat terug verwezen naar een achtste plaats en moet nog aardig wat wonderen laten zien om het de titelkandidaten moeilijk te maken.

John McGinn’s WONDERGOAL for Aston Villa vs Sheff Wednesday

John McGinn’s incredible 25 yard volley for Aston Villa against Sheff Wednesday!

Reageer op artikel:
John McGinn maakte met deze volley het mooiste doelpunt van het weekend
Sluiten