Voetbal 18 sep 2018 Jan De Raab

Douglas Costa krijgt terecht megaboete voor bespugen tegenstander

Iedereen die bekend is met sport weet dat het kan gebeuren: in het heetst van de strijd een domme overtreding begaan. Vaak is het pure domheid en blijven de gevolgen beperkt. In een enkele situatie heeft een domme actie zwaardere gevolgen, zeker als het de zoveelste ‘domme’ overtreding is. Douglas Costa kan er over meepraten. Hij speelde afgelopen zondag de hoofdrol in wat een fraaie wedstrijd had moeten zijn.

Een elleboog en een verse fluim spuug

Douglas kreeg het aan de stok met Federico Di Francesco. In de eerste instantie kreeg laatstgenoemde een elleboog te verwerken na een beroerd uitgevoerde tackle. De zoon van trainer Eusebio Di Francesco van AS Roma werd vervolgens getrakteerd op een welgemikte dosis spuug uit de mond van Douglas Costa. Volgens de scheidsrechter was dat voldoende om de beloning in de vorm van een rode kaart te krijgen nadat de videobeelden waren bekeken. Volgens Italiaanse media wordt Costa mogelijk voor vijf wedstrijden geschorst en kan hij een boete van tweehonderdduizend euro krijgen.

Costa: Oops, sorry

Na het bewuste incident, of liever de reeks incidenten kwam het besef bij de Braziliaan langzaam maar zeker bovendrijven. Hij had niet alleen de glans van de goals van Ronaldo geminimaliseerd met zijn ondoordachte acties, hij had ook zijn club tot schande gemaakt. Gehaast richtte hij zich op Instagram tot zijn volgers om excuses aan te bieden. Opvallend genoeg betuigt hij enkel spijt over zijn acties. Van excuses richting Federico Di Francesco is geen sprake. Blijkbaar is dat teveel gevraagd.

Gostaria de pedir desculpas a todos os torcedores da Juventus por essa minha reação equivocada no jogo de hoje. Peço também desculpas aos meus companheiros de time, que estão sempre comigo nos momentos bons e ruins. Errei feio, tenho consciência e venho me desculpar com todos por isso. Deixo claro que essa atitude isolada não condiz com o que sempre mostrei em minha carreira. Douglas Costa Vorrei scusarmi con tutti i fan della Juventus per questa reazione fuorviante nel gioco di oggi. Mi scuso anche con i miei compagni di squadra, che sono sempre con me nei momenti belli e cattivi. Ero brutto, ne sono consapevole e mi scuso con tutti per questo. Metto in chiaro che questo atteggiamento isolato non corrisponde a quello che ho sempre dimostrato nella mia carriera. Douglas Costa @juventus

575.4k Likes, 22.4k Comments – ⚡️DC11⚡️ (@douglascosta) on Instagram: “Gostaria de pedir desculpas a todos os torcedores da Juventus por essa minha reação equivocada no…”

“Ik wil mijn excuses aanbieden aan alle Juventus-fans voor deze buitengewone reactie die ik had tijdens de wedstrijd van vandaag,” begon Costa aan zijn functie, zoals vertaald door Football Italia. Ik verontschuldig me ook bij mijn teamgenoten, die altijd aan mijn zijde staan, in goede en slechte tijden. Het was lelijk, ik ben me daarvan bewust en ik bied mijn excuses aan iedereen daarvoor. Ik wil duidelijk maken dat dit geïsoleerde gedrag niets te maken heeft met wat ik heb getoond gedurende mijn carrière.”

Gevolg: schorsing & boete

Dat het puberale gedrag van Douglas Costa gevolgen zal hebben is niet meer dan logisch. De geruchten gaan dat hij voor maar liefst vijf wedstrijden zal worden geschorst en daarnaast een boete krijgt opgelegd van zeker twee ton door de club.

Reageer op artikel:
Douglas Costa krijgt terecht megaboete voor bespugen tegenstander
Sluiten