Tennis 25 jan 2019 Jan De Raab

Droomfinale op het Australian Open: Nadal vs Djokovic

Next-level-tennis. Wellicht is dat de beste omschrijving van hetgeen zowel Nadal liet zien in zijn halve finale wedstrijd tegen TsiTsipas als Djokovic in die andere halve finale tegen de Fransman Lucas Pouille. Op weg naar zijn zevende finale liet de Serviër er geen enkele twijfel over bestaan waarom juist hij een plaats in de finale verdient. De Fransman had het nakijken en kwam er op geen enkel moment aan te pas. Volledig gesloopt verliet hij de baan in Melbourne met een illusie armer en 785.000 euro rijker. De uitslag: 6-0, 6-2, 6-2.

Djokovic geeft een demonstratie in toptennis

Het had veel weg van een demonstratiewedstrijd. De professor versus de student. Gejuich was er wel voor de Fransman, bij elke game kreeg hij applaus. Dan gaat er dus al iets niet goed. Pouille, verrassend genoeg halvefinalist in Melbourne, kreeg de handen op elkaar toen hij in de tweede en derde set hevig zwetend op 1-1 kwam.

Bijna foutloos

Het publiek klapte echter veel harder voor Djokovic. De Serviër speelde nagenoeg foutloos, liet Pouille van de ene hoek naar de andere lopen en domineerde de wedstrijd op een manier die je zelden ziet in dit stadium van een groot toernooi. Met 24 aces en slechts 5 onnodige fouten was het verschil in niveau overduidelijk. De Fransman zelfs grossierde in fouten: 27 stuks welgeteld.

Zes titels in zes finales

Voor de zevende keer staat Djokovic dus in de finale van het Australian Open. Statistisch gezien zou hij van Nadal eenvoudig moeten winnen, hij won namelijk al zes keer eerder in Melbourne. Met 17 grandslamtitels is Nadal echter de net iets grotere kanshebber, ook al wist hij het Australian Open slechts eenmaal te winnen.

NOS

Reageer op artikel:
Droomfinale op het Australian Open: Nadal vs Djokovic
Sluiten