Voetbal 27 sep 2018 Marlon Labrie

Duitsland wint de strijd van Turkije om het EK2024

Duitsland gaat het EK2024 organiseren. Onze Oosterburen kregen vandaag op het congres in Nyon de meeste stemmen van de afgevaardigden van de UEFA en troefde Turkije af. Voor Turkije zou het de eerste keer zijn geweest dat het een EK mocht organiseren. Het is voor de Duitsers de tweede keer dat het een EK mag organiseren. De laatste keer dat het een EK organiseerde was in 1988, dat EK werd gewonnen door: Nederland. Voorspelt dat veel goeds voor het EK2024?

Duitsland en grote toernooien

Het EK2024 wordt het vierde grote voetbaltoernooi wat de Duitsers mogen gaan organiseren. Eerder mocht Duitsland twee WK’s organiseren. Het WK van 1974 (Nederland werd pijnlijk tweede) en het WK van 2006. Daarnaast organiseerde Duitsland het EK van 1988. Van de drie toernooien wonnen de Duitsers er maar één en wij Nederlanders wonnen één toernooi en verloren er één. In 2024 Nederland en Duitsland in de finale? Wij tekenen ervoor.

Nederland - Duitsland EK1988

EK2024

De Duitsers melden zich in oktober 2013 aan om zich kandidaat te stellen voor het EK2024, de Turken volgde de Duitsers in april 2014. In maart 2017 maakte de UEFA bekent dat er geen andere aanmeldingen van andere landen waren.

Duitsland en Turkije leverden hun plannen in april van dit jaar in bij de UEFA. De UEFA heeft vijf maanden de tijd gehad om de plannen te bestuderen. Onze Oosterburen kregen uiteindelijk de meeste stemmen van het comité: Twaalf om vier. Duitsland rekent erop dat er tijdens het EK van 2024 2,78 miljoen voetbalfans het land zullen bezoeken.

“Ik dank iedereen voor het ongelooflijke vertrouwen”, aldus voorzitter Reinhard Grindel. “Ik voel nu de verantwoordelijkheid. We zullen er alles aan doen om aan de verwachtingen te voldoen.” De toernooiorganisatie van Duitsland heeft tien steden en stadions aangewezen waar er gevoetbald zal worden. Onder meer in Mönchengladbach en Bremen zal tijdens het EK geen bal rollen.

Het is voor ons Nederlanders erg leuk dat het EK in Duitsland wordt georganiseerd. Letterlijk om de hoek. Dus mocht het Nederlands elftal zich kwalificeren kunnen we onze Oranje helden met de auto komen opzoeken.

Check ook wie de goal die de Puskas Award van dit jaar gewonnen heeft.

Voetbalzone.nl

Reageer op artikel:
Duitsland wint de strijd van Turkije om het EK2024
Sluiten