Wielrennen 10 okt 2018 Jan De Raab

Dumoulin blijft bij Sunweb en gaat een eigen wielerevenement organiseren

Waar rook is, is vaak ook vuur moeten een heleboel journalisten hebben gedacht. Tom Dumoulin zou vandaan een persconferentie geven volgens Cyclingnews-journaliste Susan Westemeyer op Twitter. Vele geruchten later is het sterkste geluid dat Dumoulin weg zou gaan bij Sunweb. Dat zou wel het nieuws van de dag zijn, als dat tenminste zou kloppen. Onlangs werd nog bevestigd dat Sunweb en Dumoulin voor de Tour in 2019 te gaan, bovendien speelde Tom een hoofdrol in de commercial van Cervelo; de nieuwe fietssponsor van Team Sunweb. We zijn dus benieuwd naar de waarheid.

Geruchtenstroom over een transfer van Dumoulin

Naar nu blijkt is er een deel van de geruchtenstroom waar: de persconferentie. Maar wat Dumoulin ook aankondigt, van een vertrek is zeker geen sprake. Wat is er dan wel aan de hand? Een transfer wellicht? Ook dat zou niet logisch zijn. Een gerucht maakte zelfs melding van een overstap naar het nieuwe CCC team. In navolging van Simon Geschke en Laurens ten Dam zou Tom erbij worden gevoegd. Ook dat bleek niet te kloppen. Dan verschijnt opeens het bericht van Jaap Stalenburg. Hij weet te melden dat de persconferentie over iets heel anders gaat, namelijk het plan om de jeugd aan het fietsen te krijgen.

Tour du Moulin

Tom Dumoulin lijkt zich geroepen te voelen om de jeugd warm te laten lopen voor de wielersport. Om dat te bereiken gaat de profwielrenner zorgen voor een geheel eigen wielerbeleving gericht op de jeugd. De Tour Dumoulin, zoals het evenement zal gaan heten zal op zondag na het WK wielrennen worden georganiseerd, in en rondom Maastricht. Dumoulin als zelfverklaarde redder van de Nederlandse wielersport. Dat is op zich niet zo gek, de wielersport is ronduit populair, daar zijn vriend en vijand het over eens. De actieve bijdrage van jonge wielrenners is echter beperkt. En dat is jammer volgens Dumoulin. “Er is een enorm verschil in de populariteit van het wielrennen en het aantal jeugdige renners dat actief fietst”, zo laat hij weten aan dagblad De Limburger. “Er zijn maar weinig jonge renners die actief fietsen, en dat is gek. Nederlandse én Limburgse renners doen het namelijk erg goed.” Overigens is het evenement niet alleen voor jongeren. “Het is voor jong en oud. Ik hoop vooral de wielerbeleving in Maastricht en Limburg te stimuleren.”

Reageer op artikel:
Dumoulin blijft bij Sunweb en gaat een eigen wielerevenement organiseren
Sluiten