Nieuws 17 sep 2018 Jelle van Es

Basketballegende Dwyane Wade gaat nog één jaar door

In de huidige NBA hebben we te maken met een gouden generatie die langzaam maar zeker ouder wordt. Denk maar aan spelers als LeBron James, Carmelo Anthony, Dwight Howard en Chris Paul. Waar Paul en James nog op hun best spelen, daar zijn Anthony en Howard beland in de laatste fase van hun carrière. Dat geldt ook voor Dwyane Wade, die je toch wel een basketballegende mag noemen. De beste man heeft aangekondigd dat dit seizoen zijn laatste seizoen is.

Dwyane Wade stopt er mee

Dwyane Wade maakt zich op voor zijn zestiende en tevens laatste seizoen. Via een video die hij op Youtube heeft gedeeld, maakte hij bekend dat dit zijn One Last Dance is en dat hij nog één seizoen alles wil geven.

One Last Dance…

ONELASTDANCE

Dwyane Wade werd in 2003 gedraft door de Miami Heat en kende daar ook zijn beste jaren. In het seizoen 2005-2006 werd hij de MVP van de NBA Finals en wist hij samen met Shaquille O’Neal die finales te winnen van de Dallas Mavericks van Dirk Nowitzki (die waarschijnlijk ook met zijn laatste seizoen bezig is). Daarna kwamen er een paar jaar waarin blessures een vervelende hoofdrol speelden.

In 2010 werd er een nieuw hoofdstuk geschreven in de carrière van Wade. Zowel LeBron James als Chris Bosh kwamen naar de Miami Heat om zo de Big Three te vormen. Het zorgde er voor dat Miami Heat in 2012 en 2013 het kampioenschap wonnen.

Een passend afscheid

In 2014 vertrok James naar de Cavaliers en kwam er een einde aan de succesperiode. In 2016 vertrok Wade naar de Bulls, om daarna het te proberen bij de Cavaliers aan de zijde van James. Dat laatste mislukte en hij besloot terug te keren naar de Miami Heat. Afgelopen seizoen zagen we een paar keer de magie van Wade, maar was het ook wel duidelijk dat hij zijn beste tijd achter zich had. Dit seizoen lijkt dan ook voornamelijk in het teken van afscheid te staan.

Reageer op artikel:
Basketballegende Dwyane Wade gaat nog één jaar door
Sluiten