Esport 6 feb 2019 Jan De Raab

E-Sports FIFA: België verbiedt per direct de verkoop van lootboxen

E-sports blijven een interessant fenomeen. Zo is het FIFA-spel nog altijd mateloos populair. De verwachting is dat die populariteit binnenkort wel eens een stuk minder kan zijn. Het blijkt, in ieder geval in België, illegaal te zijn om zogenaamde lootboxen aan te schaffen.

FIFA lootboxen zijn illegaal

Als je regelmatig FIFA speelt, dan zul je het ongetwijfeld al eens hebben gedaan: een lootbox kopen. Niks is leuker dan je pakjes te openen en natuurlijk besteed je af en toe je zuurverdiende geld aan de zogenaamde lootboxen. Vantevoren weet je dat het weggegooid geld is, er zit namelijk zelden iets bruikbaars in. Toch is het idee dat je kans hebt om iets leuks aan te treffen te groot om de verleiding te weerstaan. Nu blijkt dat het in België is afgelopen met de verkoop van de lootboxen, het is namelijk zwaar illegaal.

Verkoop staat gelijk aan gokken

De lootboxen zouden en vorm van kansspelen zijn en dat is in de Belgische wetgeving verboden. Het wordt gezien als een illegale manier van gokken. Nu is men niet over een nacht ijs gegaan en heeft men een commissie aan het werk gezet om hier een oordeel over te vellen. Je raadt het al: ook die commissie vindt het een kansspel en oordeelt dat de verkoop ervan gelijk staat aan het gokken voor geld.

Verbod is ook in Nederland mogelijk

Woon je dus in België, dan heb je een probleem. De verkoop is per direct gestopt. Nu kun je per game dus wel gewoon punten verzamelen, maar kopen is niet meer mogelijk. Daarmee is de vraag of het ook in Nederland zo’n vaart zou lopen. Hier kun je in ieder geval nog wel gewoon je pakketjes openen, maar ook dat staat volgens de Nederlandse autoriteiten gelijk aan gokken. EA is overigens in het verleden al eens gewaarschuwd, de kans is dus aanwezig dat het hier ook tot een verbod kan komen.

Sportnieuws

Reageer op artikel:
E-Sports FIFA: België verbiedt per direct de verkoop van lootboxen
Sluiten