McLaren geeft eerste beelden van Alonso in IndyCar vrij

McLaren heeft de eerste beelden van een rit van Fernando Alonso in de IndyCar Series vrijgegeven. De coureur verlaat na dit seizoen de Formule 1 en gaat racen in de Amerikaanse formuleracingklasse. Afgelopen week maakte de Spanjaard zijn eerste testrit.

Naast de beelden van de testrit vertelt Alonso ook over zijn overstap. Hij lijkt er erg veel zin in te hebben: “Ik houd ervan om achter een stuur te zitten. Het is echt een andere auto en een andere ervaring. Ik heb het geluk dat ik hem in natte, gematigde en droge weersomstandigheden heb kunnen testen. Over het algemeen had ik op alle banen een goed gevoel”, aldus Alonso.

Alonso gaat bij IndyCar voor Triple Crown

Bij de IndyCar gaat Alonso op jacht naar de zogenaamde ‘Triple Crown’. Dat is de officieuze titel voor het winnen van de 24 uur van Le Mans, de Grand Prix van Monaco en de Indy500. In 2006 en 2007 was Alonso al de beste van Monaco en dit jaar eindigde hij als eerste in Le Mans. Alleen de Indy500 ontbreekt dus nog bij de Spaanse McLaren-coureur. De enige die de Triple Crown voorlopig in handen heeft, is Graham Hill. De legendarische Brit was vijf keer de snelste bij de GP van Monaco en won de Indy500 en de 24 uur van Le Mans allebei één keer.

Reageer op artikel:
McLaren geeft eerste beelden van Alonso in IndyCar vrij
Sluiten