waterpolo 5 dec 2018 Jan De Raab

Eerste zege voor Oranje in waterpolo World League

Na een voor Oranje ongelukkig begin van de waterpolo World League, heeft het team van bondscoach Arno Havenga de weg omhoog gevonden. Na het verlies in de eerste wedstrijd tegen Italië (9-7), werd nu wel gewonnen van Frankrijk. In Chalon en Champagne werd Frankrijk met succes opzijgezet en eindigde het onderlinge treffen in een ruim 18-6 overwinning voor Nederland.

Waterpolosters bezetten de tweede plaats

In groep B staat Oranje nu op een tweede plaats, vlak achter Italië. Die tweede plaats is mooi, maar uiteindelijk gaan alleen de groepswinnaars en de beste nummer twee naar de finaleronde van de waterpolo World League.

Stand groep B

Italië 2-6 (22-19)
Nederland 2-3 (25-15)
Hongarije 2-3 (25-17)
Frankrijk 2-0 (10-31)

Tweede overwinning op Frankrijk

Eerder dit jaar speelde Nederland ook al tegen Frankrijk in de strijd op weg naar de Europese titel. Ook in die wedstrijd werd Frankrijk eenvoudig verslagen met 20-4. Net als in de wedstrijd tegen Italië, zag coach Havenga ook tegen Frankrijk geen aanleiding om een beroep te doen op de speelsters die in Amerika spelen en/of studeren. Ook toen werd geen beroep gedaan op speelsters als Maud Megens en Kitty-Lynn Joustra.

Maud Megens en Kitty-Lynn Joustra

Ondanks de kwaliteiten van Maud en Kitty-Lynn kwam Oranje tegen frankrijk op geen enkel moment in de problemen. Al na het eerste kwart was de verdeling duidelijk en stond Oranje met 6-1 voor. Het verdere verloop van de wedstrijd kende weinig verrassingen: 3-1, 5-2 en 4-2. De uitslag werd daarmee bepaald op 18-6.

De volgende wedstrijd is op 18 december. Nederland speelt dan tegen Hongarije.

NOS

Reageer op artikel:
Eerste zege voor Oranje in waterpolo World League
Sluiten