Voetbal 22 mrt 2019 Jan De Raab

EK-kwalificatie: Portugal weet niet te winnen en Luxemburg verrast.

Afgaan de op bepaalde voetbaluitslagen zou je met een beetje gevoel voor zelfspot kunnen zeggen dat 2019 het jaar van de verrassingen wordt. Het laatste bewijs voor die stelling is de uitslag van de EK-kwalificatiewedstrijd voor het EK van 2020. Portugal en Oekraine kwamen niet verder dan een gelijkspel waardoor Luxemburg plotseling groepshoofd is.

Portugal benut de kansen niet tijdens de EK-kwalificatie

Oekraïne heeft goede zaken gedaan. In een wedstrijd waarbij je van te voren al kan zien wie de winnaar zal zijn, weet Oekraïne stevig stand te houden en kon zelfs Christiano Ronaldo geen doelpunt forceren. Dat mag Portugal zich aan rekenen, want juist Ronaldo maakte zijn rentree in de selectie van Portugal. Sinds het WK in Rusland speelde Ronaldo geen minuut meer voor zijn land, de huidige Europees kampioen. Aan de kansen lag dat niet, ondanks meer dan vijftien doelpogingen en vijf op doel wisten Ronaldo en co niet te scoren in Lissabon.

Servië is maandag in de EK-kwalificatie de volgende tegenstander van Portugal. Het land wat op vrijdag 22 maart niet in actie kwam en woensdag in een oefenduel met 1-1 gelijkspeelde tegen Duitsland, is maandag 25 maart in de EK-kwalificatie de volgende tegenstander van Portugal.

Luxemburg langs Litouwen

In tegenstelling tot Portugal wist Luxemburg wel te winnen. In groep B boekte de Luxemburgse selectie in eigen huis een 2-1 zege op Litouwen. De bezoekers kwamen nog wel op voorsprong dankzij een doelpunt van Fiodor Cernych. Op slag van rust maakte de 19-jarige Leandro Barreiro gelijk voor het Groothertogdom. De middenvelder van het Duitse FSV Mainz 05 gleed de bal tussen de benen van keeper Ernestas Setkus door.

Gerson Rodrigues tekende vlak na rust met een fraai gekruld schot voor de winnende treffer. Door de winst tegen Litouwen is Luxemburg het groepshoofd in groep B.

NOS

Reageer op artikel:
EK-kwalificatie: Portugal weet niet te winnen en Luxemburg verrast.
Sluiten