Voetbal 11 feb 2019 Jan De Raab

En weer krijgt Juventus een gratis topvoetballer: Aaron Ramsey

Noem het slim of gewiekst, maar Juventus is er wederom in geslaagd om een geweldige voetballer in te lijven voor het transferbedrag van 0,00 euro. Hoe doen de Italianen dat? Gewoon door gebruik te maken van het zogenaamde Bosman-arrest. Dat arrest houdt kortgezegd in, dat een speler wiens contract is afgelopen, ook daadwerkelijk voor niks de overstap mag maken naar een andere club.

Transfervrij? Dan verdien je ook een behoorlijk salaris

De speler die gratis overstapt naar Juventus is niemand minder dan Aaron Ramsey. De Italianen zijn er behoorlijk blij mee, Juventus gaat hem namelijk 456.000 euro per week betalen. Inderdaad, bijna 2 miljoen euro per maand. Tel daarbij het vierjarige contract op wat Ramsey heeft ondertekend en je weet dat hij zo’n kleine 95 miljoen euro gaat verdienen. Kassa dus voor Ramsey die daarmee een elfjarige carrière bij Arsenal afsluit. Is dat alles? Nee, mijnheer Ramsey krijgt ook nog 3.7 miljoen euro aan tekengeld. Dat is dus een goed onderhandelingsresultaat.

Na elf jaar kiest Ramsey voor Juventus

JuventusFC on Twitter

OFFICIAL | @aaronramsey to join Juventus from next season ➡ https://t.co/6PFO3O5bpv #SeeYouAaron

Ramsey speelde ruim elf jaar voor de ‘Gunners’ en is in die periode zeker niet onverdienstelijk geweest. Zo speelde hij maar liefst 350 wedstrijden, hij won driemaal de FA-cup en is hij tweevoudig winnaar van het ‘Community Shield’. Met zijn komst naar Juventus wordt Ramsey direct de best betaald Britse voetballer ooit. Nu is het niet de eerste keer dat Juventus een koopje haalde, het ‘gratis’ overnemen van spelers is zo’n beetje het handelsmerk van de Italiaanse topclub. Velen gingen Ramsey voor.

  • Fabio Cannavaro

Fabio Cannavaro had een zeer bijzondere carriere. In 2006 was hij als aanvoerder niet alleen beeldbepalend voor het Italiaanse elftal, hij leidde het team ook naar de wereldtitel. Onder invloed van het Calciopoli-schandaal werd Juventus echter verwijderd uit de Serie-A en koos Vannavaro eieren voor zijn geld. Met het vooruitzicht om in de Serie B te moeten spelen tegen veel mindere ploegen, ging hij naar het Spaanse Real Madrid. Binnen enkele maanden werd hij daar uitgeroepen tot Wereldvoetballer van het jaar. Fast forward naar 2009: Cannavaro is transfervrij en Juventus pikt hem mooi in zonder er ook maar één cent voor te betalen.

  • Luca Toni

 

Luca Toni Juventus

Anderhalf jaar na de komst van Cannavaro had Juventus zijn ogen alweer gericht op een andere speler van formaat: Luca Toni. Een contract van achttien maanden en een aantrekkelijk salaris trokken hem over de streep. Bijzonder succesvol was Toni niet echt, in zestien duels vond hij slechts tweemaal het doel. Ondanks die tegenvallende productie heeft hij zichzelf wel onsterfelijk gemaakt door het allereerste doelpunt in het Juventus Stadium te scoren. Dat gebeurde in een oefenwedstrijd tegen Notts County.

  • Andrea Pirlo

De transfers van Cannavaro en Toni mogen dan wellicht het predicaat ‘opmerkelijk’ verdienen, echt bijzonder is de transfer van Andrea Pirlo in 2011. In dat jaar was de speler van AC Milan transfervrij. De Milanese club wilde de selectie verjongen en in die visie was er geen plek meer voor de 32-jarige profvoetballer. Juventus zag wel een toekomst in hem en gaf hem een driejarig contract. De club uit Turijn boekte het ene succes na het andere. In vier opeenvolgende seizoenen werd men kampioen, mede dankzij de inzet van Pirlo. In 2015 koos hij voor een vervolg van zijn carrière bij New York City FC.

  • Paul Pogba

Paul Pogba Juventus

Eveneens opmerkelijk is de overstap van Paul Pogba van Manchester United naar Juventus. De Fransman kwam ook transfervrij binnen en vertrok als duurste Juventus-speler ooit. Pogba had geweigerd om zijn contract bij Manchester United te verlengen en zag goede kansen voor zichzelf in Italië. Dat had hij goed gezien. Op 21-jarige leeftijd wist hij zich al snel op te werken tot vaste waarde in het team. Met 34 doelpunten in 178 wedstrijden op zijn naam vertrok de Fransman in 2016 naar… Manchester United. Zijn transfersom destijds: 105 miljoen euro.

NOS

Reageer op artikel:
En weer krijgt Juventus een gratis topvoetballer: Aaron Ramsey
Sluiten