Voetbal 13 sep 2018 Marlon Labrie

Eredivisie duels waaronder Ajax – Groningen onzeker door politiestakingen

Verschillende eredivisie duels, waaronder de wedstrijd Ajax- Groningen, gaan misschien niet door. Jammer natuurlijk als je net kaartjes hebt voor één van deze wedstrijden. De reden dat de eredivisie wedstrijden wellicht niet doorgaan: de politie gaat staken en daardoor is er rondom de stations geen beveiliging mogelijk. De vele clubs willen dat de wedstrijden gewoon doorgaan, maar hoe gaan ze dat doen?

Politiestakingen

De Politie gaat waarschijnlijk dit weekend (14,15,16 september) landelijk staken voor een betere cao. De politie rukt dan alleen uit bij echte noodgevallen, verder doen ze niets. Dit houdt in dat er dus geen politie beveiliging aanwezig zal zijn bij de eredivisiewedstrijden die dit weekend gespeeld worden. Terwijl er dit weekend toch best een paar leuke potjes voetbal op het programma staan zoals:

15 september 18:30: ADO – PSV
15 september 20:45: Ajax – Groningen
16 september 12:15: Feyenoord – AZ
16 september 16:45 PEC Zwolle – Vitesse

Het zou toch erg jammer zijn als deze wedstrijden niet doorgaan en op een andere datum gespeeld gespeeld moeten worden. Dat zou voor vele voetbalfans, in het stadion of voor de buis een bijzonder saai weekend worden.

Lichtpuntje in eredivisie

Er zijn al wel eredivisieclubs die hebben aangegeven dat de wedstrijden komend weekend gewoon door zullen gaan. Het betreft de volgende wedstrijden.

15 september 18:30: De Graafschap – VVV Venlo
15 september 20:45: Willem II – Excelsior
16 september 14:30: NAC Breda – Fortuna Sittard

Gemeenten

De KNVB onderhoudt nauw contact met de clubs en hun gemeenten. Zij werken er momenteel keihard aan om alternatieven te verzinnen zodat de wedstrijden gewoon door kunnen gaan. Mochten er stakingen plaatsvinden en het plan worden goedgekeurd door de burgemeester van de desbetreffende gemeente.

Ajax

“We hebben in een gesprek met de gemeente en de politie aangegeven samen met FC Groningen ook zonder politie-inzet de veiligheid in het stadion te kunnen garanderen”, laat een woordvoerder van Ajax weten aan de Telegraaf. Ajax heeft in het verleden aangegeven dat het een wedstrijd kan opvangen met steward-inzet, alleen gaat burgemeester Femke Halsema over de openbare orde en veiligheid wat te maken heeft met de omstandigheden buiten het stadion.

Laten we hopen dat de stakingen niet doorgaan. Mocht dat wel het geval zijn, dan is het hopen dat de clubs, gemeenten, burgemeesters en supporters tot een redelijk besluit kunnen komen en de wedstrijden door kunnen gaan. Meer voetbal nieuws vind je hier.

Voetbal InternationalVoetbal Primeur

Reageer op artikel:
Eredivisie duels waaronder Ajax – Groningen onzeker door politiestakingen
Sluiten