Voetbal 29 nov 2018 Marlon Labrie

Eredivisie Vrouwen: wie wordt er dit seizoen kampioen?

Nog ongeveer 8 wedstrijden voor de alle dames teams en de beste vijf teams mogen in de play-offs strijden om de titel. Wie wordt er kampioen dit jaar? Wij doen een kleine voorspelling wie kampioen wordt van de Eredivisie Vrouwen.

Huidige stand

Wanneer op 15 februari de eerste ronde van de play-offs lost bart doen de beste vijf teams van de reguliere competitie daar aan mee. Op dit moment zijn dat: PSV, ADO, PEC Zwolle, Ajax en VV Alkmaar. Maar aangezien het seizoen nog lang is kan er nog genoeg gebeuren, zelfs de nummer laatst kan de play-offs nog halen.

Hieronder zie je de huidige stand (29 november 2018)

Stand Eredivisie Vrouwen (29-11-2018)

De drie kanshebbers van de Eredivisie Vrouwen titel

Ondanks dat er vijf teams kans maken op de titel beperken we ons tot drie echte kanshebbers. We bespreken de teams en doen een uiteindelijke kampioenconclusie. De teams waarvan wij denken dat ze het meeste kans maken op de landstitel zijn: PSV, ADO Den Haag en Ajax

PSV

De dames van PSV hebben een grote kans om kampioen van de Eredivisie Vrouwen te worden dit jaar. De dames spelen al het hele seizoen sterk en hebben in tien wedstrijd pas één keer verloren en één keer gelijk gespeeld. Daarnaast heeft PSV een brede selectie met ervaring en talent die het hele seizoen al goed presteren. Zo ook in de top wedstrijden, ze hebben laten zien dat ze de topper tegen Ajax hebben gewonnen. PSV maakt een goede kans voor de titel.

ADO Den Haag

De vrouwen uit Den Haag zijn misschien de underdog van de drie teams. Het team heeft geen (oranje) internationals maar wel een groep sterk voetballende dames. ADO is op dit moment op een tweede plek terug te vinden en dat is niet gek. De dames hebben van de negen wedstrijden pas twee keer verloren en staan met een wedstrijd minder gespeeld dan koploper PSV 6 punten achter. Het zou ons niets verbazen als ADO dit jaar verrast en haar tweede landstitel kan pakken.

Ajax

De dames van Ajax hebben het elftal met de meeste Oranje internationals. Denk aan Kiki van Es, Ellen Jansen, Lize Kop en Lisa van de Most. De laatste jaren was Ajax oppermachtig in de Eredivisie Vrouwen en de KNVB Beker, die werden de laatste twee jaar beide gewonnen. Dit jaar is het team wat steunpilaren kwijt en mist het wat routine, daarom staat het nu op de derde plek van de Eredivisie. Wanneer dit team echt gaat draaien kan Ajax zo weer bij de top aansluiten.

Voorspelling kampioenschap

Wij voorspellen dat PSV er dit jaar met de landstitel vandoor gaat. De dames hebben een goed stabiel team wat iedere week goed presteert. Wanneer de dames van PSV geen blessures krijgen en geen spelers kwijt raken maken ze de grootste kans om kampioen te worden.

PSV dames

Benieuwd hoe je de wedstrijden live volgt? Check het hier

Reageer op artikel:
Eredivisie Vrouwen: wie wordt er dit seizoen kampioen?
Sluiten