Voetbal 22 nov 2018 Marlon Labrie

Eredivisie vrouwen: zo kijk je (live) naar de wedstrijden

Na het succesvolle Europese kampioenschap in eigen land in 2017 zit het vrouwenvoetbal in de lift. Veel meiden gaan op voetbal en de Oranjeleeuwinnen staan volgend jaar op het WK in Frankrijk. Naast het nationale team is er ook een grote Nederlandse competitie, de Eredivisie vrouwen. Dat wil je niet missen natuurlijk, wij laten zien hoe je je heldinnen in actie kan zien.

Eredivisie vrouwen

Bekijk de dames in het stadion

We beginnen met het meest voor de hand liggende antwoord. Ga lekker naar het stadion, aanschouw de dames en proef de sfeer. Omdat de Eredivisie vrouwen nog niet heel populair is zijn de kaartjes nog lekker goedkoop. Soms zit je voor minder dan vijf euro al bij een hartstikke leuke wedstrijd. Neem je vrienden/ vriendinnen of vrienden mee en ga lekker op de vrijdag of maandagavond een leuke pot voetbal bekijken.

Live op Fox sports

Er worden uiteraard ook live wedstrijden uitgezonden door Fox Sports, de uitzender van de Eredivisie. Er word niet al te veel uitgezonden maar als er wat uitgezonden wordt zijn het de topwedstrijden. Denk aan toppers in de competitie en de KNVB beker finale.

Niet iedere speelronde is dus op tv, jammer natuurlijk. Fox Sports presentator Jan Joost van Gangelen kreeg de vraag waarom de wedstrijden niet worden uitgezonden. Het antwoord daarop is dat er wel tests zijn gedraaid alleen werd er te weinig naar gekeken en de sport moet nog groeien.

Het antwoord en een toekomst visie van Jan Joost van Gangelen en Fox Sports analisten zie je hier.

Live streams

Omdat er op live tv nog niet veel aandacht wordt geschonken moet het vooral van de eigen teams komen. Je kijkt de wedstrijden van de Ajax vrouwen bijvoorbeeld live op YouTube. Ajax zelf zend de wedstrijden gratis uit zodat jij alle wedstrijden (inclusief de toppers) kunt kijken. Een mooi initiatief van de club om de Eredivisie vrouwen te promoten.

Eredivisie vrouwen Samenvattingen

Wanneer je je favoriete club niet live in actie kunt zien zijn er altijd nog samenvattingen die gelukkig wel door vele partijen worden uitgezonden. Als eerste zend Fox Sports samenvattingen van top wedstrijden uit. Daarnaast zenden clubs als Ajax, PSV, Twente en PEC Zwolle samenvattingen uit op hun websites en YouTube kanalen.

Onze kijktips zijn eigenlijk simpel, bezoek lekker wedstrijden of bekijk de wedstrijden op live streams (als je favo club dat doet) en check anders de samenvattingen.

Waarschijnlijk wist je deze vijf dingen nog niet over de Eredivisie vrouwen

Reageer op artikel:
Eredivisie vrouwen: zo kijk je (live) naar de wedstrijden
Sluiten