Formule 1 9 mrt 2019 Jan De Raab

Ernstige problemen voor Red Bull Racing na tweede crash van Pierre Gasly

Hij heeft nog geen race gereden voor zijn nieuwe team, maar Pierre Gasly heeft de eerste waarschuwing al te pakken. De tweede crash van de jonge Fransman heeft ernstige gevolgen als we Dr. Marko mogen geloven. De angst bestaat namelijk dat het Red Bull Racing behoorlijk veel moeite zal gaan kosten om nu alsnog de geplande upgrade voor Australië op tijd af te krijgen. Dat zijn dus dure grappen die niet op veel sympathie kunnen rekenen.

Red Bull baas Dr. Marko is niet blij met Gasly

Dr. Helmut Marko is lichtelijk geïrriteerd na de tweede crash van Gasly tijdens de testdagen van Red Bull Racing. De oud-coureur, hotelbezitter en rechtsgeleerde is de grote baas en adviseur van het Red Bull Racing Team en maakt er geen geheim van dat hij niet te spreken is over de crashes van Pierre Gasly. De tweede crash van de Fransman tijdens de wintertest in Barcelona was aanleiding voor een ferme terechtwijzing aan het adres van de coureur die is overgekomen van het opleidingsteam Torro Rosso.

Eens maar nooit meer

Red Bull Racing

‘Dit moet zeker niet vaker gaan gebeuren,’ aldus een woedende Dr. Marko. De consquenties kunnen behoorlijk zijn voor Red Bull. In een interview met  Motorsport-Magazin legt de Oostenrijker uit wat de gevolgen zijn. “We hebben onderdelen meegenomen die we vanwege Gasly’s crash niet voor de volle honderd procent hebben kunnen testen. Vooral de tweede crash van Gasly was totaal onnodig. Die heeft ons hele testprogramma overhoop gegooid,” aldus een zichtbaar boze Dr. Marko.

Red Bull Racing kampt met tijdgebrek

Het gebrek aan voldoende tijd om de nieuwe onderdelen uitvoerig te testen kan het team op gaan spelen tijdens de GP van Melbourne. Met nog een kleine week te gaan wordt de druk op het volledige team opgevoerd. “We kunnen die onderdelen nu niet op het totaalpakket testen, maar slechts afzonderlijk. Daarom weten we dus niet zeker wat we eraan hebben. Het doel is dat we het op tijd voor elkaar krijgen, maar het wordt voor onze productieafdeling een flinke uitdaging om de onderdelen voor Melbourne klaar te hebben,” klinkt het bezorgd.

GP Fans

Reageer op artikel:
Ernstige problemen voor Red Bull Racing na tweede crash van Pierre Gasly
Sluiten