Wielrennen 11 nov 2018 Jan De Raab

Europees Kampioen Mathieu van der Poel wint in Antwerpen

Mathieu van der Poel blijft zijn goede vorm etaleren. Nadat hij eerder de Europese titel won in Rosmalen heeft de 23-jarige wielrenner de Jaarmarktcross van Niel gewonnen. Ondanks een spekglad parcours wist hij de zege binnen te halen.

Van der Poel is te sterk voor de concurrentie

Ook in Niel bleek de Nederlander te sterk te zijn voor de concurrentie en wist hij de finish ruim tien seconden voor zijn naaste belager Toon Aerts te bereiken. De winst van Mathieu van der Poel was enigszins vertekend doordat wereldkampioen Wout van Aert niet aanwezig was.

Van een vlekkeloos verreden race was geen sprake, op een helling in het parcours ging hij onderuit en kwam in de slotfase in botsing met een paaltje. Ondanks deze kleine incidenten soleerde van der Poel eenvoudig naar de eindoverwinning.

DVV Verzekeringen Trofee

De Jaarmarktcross is de tweede race in de DVV Verzekeringen Trofee. Eerder finishte Van der Poel in de Koppenbergcross als 21e. Ondanks zijn winst in de gemeente Antwerpen speelt hij in het Algemeen Klassement, wat wordt aangevoerd door Aerts, slechts een bijrol. De beste Nederlander op dit moment is Lars van der Haar die een tweede plaats bezet.

De overwinning in de Jaarmarktcross van Niel is voor van der Poel zijn achtste overwinning van het veldritseizoen. Zondag 11 november staat hij aan de start van de Superprestige-cross in Gavere.

Van der Poel wint op spekglad parcours Jaarmarktcross in Niel

Reageer op artikel:
Europees Kampioen Mathieu van der Poel wint in Antwerpen
Sluiten