Formule 3 25 feb 2019 Jan De Raab

Exact 106 dagen na het horror-ongeluk zit Sophia Flörsch weer achter het stuur

Het zag er behoorlijk indrukwekkend, spectaculair en zorgelijk uit toen de 16-jarige Duitse coureur de baan uitvloog. Sophia Flörsch hield aan haar avontuur in november tijdens de Grand Prix van Macau ‘slechts’een breuk in haar zevende nekwervel over. Nu, amper drie maanden na het bijna fatale ongeluk, is ze klaar om weer achter het stuur te kruipen.

Comeback voor Sophia Flörsch in Monza

Sophia Flörsch zal volgende week in Monza weer terugkeren achter het stuur. Het zullen haar eerste meters zijn in een raceauto na de horrorcrash. Op 6 en 7 maart zal ze namens Van Amersfoort Racing in actie komen op Monza. Dan zal blijken in hoeverre het ongeluk impact heeft op haar manier van rijden. Het is voor de Duitse de ultieme test voor zij van start zal gaan in het nieuwe seizoen in de Formula European Masters.

Het ongeluk

De destijds 17-jarige Sophia Flörsch beleefde angstige momenten in november 2017. Met haar Formule 3-bolide vloog ze tijdens de Grand Prix van Macau met hoge snelheid uit de baan om vervolgens in een gebouw achter de vangrails terecht te komen. De manier waarop haar wagen in feite werd gelanceerd ging volledig viral.

Macau Grand Prix 2018- F3 accident (Sophia Flörsch)

Uploaded by Very Nice Peanuts on 2018-11-18.

Comeback

Exact 106 dagen na het ongeluk beleeft ze haar comeback. Het herstel is opmerkelijk en de lust om weer te mogen racen is nog onverminderd groot. “Het zal een bijzonder moment worden om weer achter het stuur van een raceauto te zitten”, aldus de 18-jarige coureur in een recent uitgegeven persverklaring. “Ik dank mijn team en al mijn sponsors. Zij hebben mijn terugkeer mogelijk gemaakt. Het is een fijn gevoel om te weten dat mensen in mij geloven.”

NOS

Reageer op artikel:
Exact 106 dagen na het horror-ongeluk zit Sophia Flörsch weer achter het stuur
Sluiten