Op jacht naar de Triple Crown: Alonso kiest voor IndyCar

Fernando Alonso vindt het zeventien jaar na zijn debuut in de Formule 1 mooi geweest. De inmiddels 37-jarige Spanjaard stopt na dit seizoen met het racen in de F1 en maakt de overstap naar de Amerikaanse IndyCar Series.

Bij de IndyCar Series kan Alonso op jacht gaan naar de beroemde Triple Crown: het winnen van de 24 uur van Le Mans, de Grand Prix van Monaco en de Indy500. De coureur won al in 2006 en 2007 in Monaco en was dit jaar de beste in Le Mans. Alleen de Indy500 ontbreekt dus nog. Vorig jaar probeerde Alonso het al in Indianapolis, haar na 179 van de 200 rondes viel hij uit met motorproblemen.

Dramatische terugkeer bij McLaren

Alonso is zonder meer een van de meest succesvolle Formule 1 coureurs aller tijden. Hij debuteerde in 2001 bij Minardi en won in 2005 en 2006 de wereldtitel met Renault. Ook werd hij drie keer tweede. In 2014 besloot hij na een teleurstellend jaar bij Ferrari terug te keren naar McLaren. Met hun matige auto kon hij echter nooit denderende resultaten neerzetten.

Dit seizoen presteert de Spanjaard wel redelijk, met veel noteringen binnen de top 10. Dat levert hem op het moment een negende plaats op met 44 punten. Ter vergelijking: Max Verstappen staat met 105 punten zesde, Lewis Hamilton gaat met 213 punten aan kop.

Reageer op artikel:
Op jacht naar de Triple Crown: Alonso kiest voor IndyCar
Sluiten