Wielrennen 18 jan 2019 Jan De Raab

Financiële problemen bij wielerploeg wielerploeg Bahrain-Merida

Een rijke sponsor is geen garantie voor een goede organisatie op financieel gebied. Dat ervaart wielerploeg Bahrain-Merida. Volgens de Italiaanse krant La Gazzetta dello Sport hebben de renners en de ondersteunende staf in de maand december geen betalingen ontvangen en is er zelfs sprake van ernstige betalingsproblemen. Dat verhaal is niet uit de lucht gegrepen, zelfs de Italiaans kopman Vincenzo Nibali bevestigde dat. “En ik ben niet de enige”.

Bankgarantie aan Bahrain-Merida

Om de gemoederen enigszins te bedaren heeft Brent Copeland, de teammanager een mail verstuurt aan iedereen met een summiere uitleg. “Doordat het budget van 2018 overschreden werd, kon het laatste maandloon niet betaald worden”. Daar heb je natuurlijk als wielrenner niets aan, maar Copeland doet zijn best en zegt toe dat eind januari iedereen zal zijn uitbetaald. De prins, dat wil zeggen de prins van Bahrein, zou inmiddels bankgaranties hebben afgegeven.

Administratieve oorzaak

Bahrain-Merida is op papier een rijke ploeg en wordt gesponsord door oliestaat Bahrein. Ondanks de rijkdom van het land is het niet de eerste keer dat er sprake is van betalingsproblemen. In veel gevallen wordt er gewezen op de administratieve rompslomp. Insiders zeggen in ieder geval dat er geen sprake is van een structureel geldtekort. Dat laatste is dan ook de reden dat de ploeg voor 2019 gewoon de WorldTourlicentie heeft ontvangen. Met de komst van McLaren als nieuwe cosponsor zou het probleem van de betalingen snel tot het verleden moeten gaan behoren.

Nibali vertrekt mogelijk naar Trek-Segafredo

Voorlopig is de rust dus teruggekeerd, de vraag is alleen voor hoe lang. Voor de werknemers, waaronder de stafleden, is het geen aangename situatie. Daar komt dan nog bij dat niemand kan inschatten in hoeverre de betalingsproblemen een rol zullen spelen bij de nieuwe contractonderhandelingen van kopman Nibali. De Italiaan is na dit seizoen contractvrij en kan dus gaan en staan waar hij wil. Bahrain-Merida heeft al aangegeven interesse te hebben in een verlenging van twee jaar, maar Nibali houdt voorlopig de boot af. Hij laat weten dat er ook interesse is bij andere teams. “Ik heb al gepraat met Trek-Segafredo”, bevestigde Nibali desgevraagd.

Sportnieuws

Reageer op artikel:
Financiële problemen bij wielerploeg wielerploeg Bahrain-Merida
Sluiten