Boksen 18 sep 2018 Jan De Raab

Floyd Mayweather Jr. kondigt zijn comeback aan en wil strijden tegen Manny Pacquiao

Het zou zomaar kunnen gebeuren dat we binnenkort weer worden getrakteerd op een herhaling van de inmiddels klassieker onder de bokswedstrijden: Mayweather vs. Pacquiao. Eerstgenoemde lijkt serieus werk te maken van een comeback en zich te richten op een gevecht met zijn aloude rivaal Manny Pacquiao.

Mayweather zei in een video op Instagram die hij afgelopen zaterdag plaatste, dat hij “terugkomt” om Pacquiao aan te pakken en dat hij “nog een betalingstermijn van negen dagen” wil.

Mayweather versus Pacquiao: de rematch

De video toonde Mayweather en Pacquiao tijdens een drukbezocht evenement. Het was echter niet duidelijk waar het werd gehouden en wanneer precies was opgenomen. De twee bespotten elkaar in de video op een speelse manier en Pacquiao kon zelfs gehoord worden te zeggen: “Ik heb de riem.” De Filipijnse kampioen verwees naar de weltergewicht wereldtitel die hij vorige juli won van Lucas Matthysse. Mayweather antwoordde hier in de video op door te zeggen dat hij de riem eerder in bezit zou nemen “zoals ik eerder deed.”

Videos als duidelijke aanwijzingen

Een andere video verscheen op Facebook. Joven Sports Promotions had de video geplaatst met een duidelijke bedoeling. Mayweather werd getoond terwijl hij richting Pacquiao wees en duidelijk zegt : “Easy money.”

“Ik kom terug in december”, aldus Mayweather.

Dat de Amerikaan niet vies is om wat extra geld te verdienen bleek wel uit zijn gevecht in 2017, tegen de Ierse kooivechter Conor McGregor. Voor het door hem gewonnen gevecht ontving hij, ook al stond er geen titel op het spel, zo’n 275 miljoen dollar.

Legendarische tweestrijd

Mayweather versloeg Pacquiao in een nu al legendarische wedstrijd via een unanieme beslissing van de jury in mei 2015. De aankondiging van de 41-jarige boksveteraan afgelopen zaterdag is goed getimed.  Momenteel vinden in Las Vegas de voorbereidingen plaats voor het gevecht in de middengewichtklasse tussen Gennady Golovkin en Saul “Canelo” Alvarez.

Terwijl de opmerkingen van Mayweather afgelopen zaterdag de laatste zijn in een lange rij uitdagende posts op social media, die een aanwijzing vormen voor een comeback. Speculaties over een rematch  met Pacquiao is al jarenlang een veel gehoord gerucht.

Pacquiao is er klaar voor

Pacquiao, die nog altijd meent dat zijn schouderblessure zijn verlies heeft veroorzaakt in de wedstrijd tegen zijn Mayweather, heeft al langere tijd enthousiast gesproken over een eventuele herkansing. “Mayweather? Als hij besluit een comeback te maken in het boksen, dan is het om een rematch te houden”, zei hij in juli. “Ik heb de riem, dus het is aan hem. Als hij terug wil komen in het boksen, dan is hij welkom om het op te nemen tegen de kampioen.”

Pacquiao (60-7-2, 39 knockouts) maakte in juli een terugkeer naar de ring na een afwezigheid van een jaar. Destijds versloeg hij de Argentijnse Lucas Matthysse in de zevende ronde in Kuala Lumpur.

Reageer op artikel:
Floyd Mayweather Jr. kondigt zijn comeback aan en wil strijden tegen Manny Pacquiao
Sluiten