Boksen 9 dec 2018 Jan De Raab

Floyd Mayweather stapt toch in de ring in Tokio

Het gaat dan toch gebeuren, Floyd mayweather stapt in de weer in de ring. Dit keer voor een heel bijzondere wedstrijd. Floyd Mayweather zal het op oudejaarsavond opnemen tegen de Japanse kickbokser Tenshin Nasukawa.

Het wordt een bijzonder gevecht, vooral omdat het een demonstratiewedstrijd is. Het duo zal het tegen elkaar opnemen in een wedstrijd van negen minuten in Tokio. De wedstrijd heeft geen officieel karakter. Zo zijn er geen scheidsrechters aanwezig, er is geen officieel record en schoppen is niet toegestaan.

Floyd Mayweather bevestigd nu wel de geruchten

Mayweather had in eerste instantie de geruchten over een op handen zijnde wedstrijd weggewuifd als zijnde onjuist. Nu komt de kampioen dus zelf met de bevestiging dat het gevecht inderdaad zal gaan plaats vinden. Mayweather kijkt er in ieder geval naar uit om zijn tegenstander te treffen: “Dit is een geweldige manier voor mij om daar naar toe te gaan en om de mensen entertainment te bieden”, zei hij. “Het is een demonstratiewedstrijd, maar het geeft me de kans om iets heel anders te doen. Ik vind het leuk om te vechten tegen verschillende vechtsporters. Het is als in mijn tijd als amateurbokser. Het gaat allemaal om entertainment. Negen minuten puur vermaak, niks anders. Het zal geweldig zijn voor mij en voor het publiek en ik kijk er naar uit om het beste van mijzelf te geven. Ik zit als bokser gewoon in de entertainmentindustrie, dat is dan ook mijn motivatie, om mensen te vermaken, ik vind het heerlijk om dit te doen.”

Het zal Floyd Mayweather’s eerste gevecht zijn sinds zijn lucratieve overwinning op Conor McGregor in augustus vorig jaar. De Amerikaan trof destijds de UFC wereldkampioen in een bokswedstrijd in Las Vegas.

De tegenstander: Nasukawa

Tenshin Nasukawa Floyd Mayweather

Floyd Mayweather’s tegenstander Nasukawa kijkt ook uit naar de ontmoet en blikte alvast vooruit: “Dit is mijn eerste keer dat ik naar Las Vegas kom en ik ben erg blij om hier te zijn. Het gevecht is al heel snel en ik train elke dag hard om het Mayweather moeilijk te maken en een goede indruk achter te laten. Dit gevecht is een unieke kans om de sport te promoten en mijn team en ik nemen de uitdaging graag aan.  ik zal het zeker niet benaderen als een doorsnee demonstratiewedstrijd, maar er alles aan doen om er een interessante confrontatie van te maken. Ik denk dat ik de snellere vechter ben, maar dat zullen jullie allemaal gaan zien.”

Drie ronden van drie minuten

Beide vechters zullen tijdens het gevecht de RIZIN-handschoenen dragen. De partij is verdeeld over drie rondes, elk van drie minuten waarbij de regels enigszins zijn aangepast. Het is een echte bokswedstrijd, maar komt niet voor in de professionele records van beide mannen.

Mirror

Reageer op artikel:
Floyd Mayweather stapt toch in de ring in Tokio
Sluiten