Formule 1 14 sep 2018 Jan De Raab

Succes lonkt voor Max Verstappen tijden Formule 1 Grand Prix Singapore

Gelukkig is het seizoen voor de Formule 1 nog niet voorbij en krijgen de coureurs in Singapore opnieuw weer een kans om punten te verzamelen. De Grand Prix in het Aziatische land is net als de GP van Bahrein een nachtelijke race. Naar het zich laat aanzien kon de race wel eens in het voordeel van Verstappen zijn. Er wordt namelijk aardig wat regen voorspelt, voor Max Verstappen ideale omstandigheden om een goede prestatie neer te zetten.

De kwalificatie vindt zaterdag plaats om 14.10 Nederlandse tijd. De race wordt gereden op zaterdag om 15:00. Op die tijdstippen is het in Singapore nog nacht en kunnen we dus gewoon lekker uitslapen en ‘s middags genieten van een hopelijk spectaculair verloop van de race.

De kwalificatie en racetijden

Mocht je alle details willen weten, het volledige tijdsschema voor dit weekend zie je hieronder:

15 september 2018

  • 12:00-13:00 3e Vrije Training
  • 15:00-16:00 Kwalificatie

16 september 2018

  • 14:10-16:10 Race

Voordeel voor max Verstappen

Voor Neerlands trots in bange dagen kan de race in Singapore nog wel eens een gedenkwaardig evenement worden. Oud-courreur Robert Doornbos dicht Verstappen een behoorlijke kans toe op een goede startpositie en eindresultaat. In een interview weet Doornbos te melden dat een eventuele regenbui is het voordeel zal zijn van Verstappen: “Eigenlijk zijn alle factoren gunstig voor Red Bull. Het is een stratencircuit waarop de auto goed tot zijn recht komt. Door de omstandigheden is het enorm zwaar en er wordt het hele weekend veel regen verwacht.”

Het zware karakter van de race wordt overigens niet veroorzaakt door het circuit, maar door de pakken van de coureur, De racepakken zijn niet ademend waardoor de temperatuur kan oplopen tot maar liefst zeventig graden. De regenval mag dan in het voordeel zijn van Max Verstappen, het is niet de enige factor die van belang is. Door de vorm van het circuit zijn er relatief weinig lange rechte stukken waardoor de bolide van Red Bull zeker niet in het nadeel is. Nu maar hopen dat zijn Renault motor het volhoudt!

Racingnews365

Reageer op artikel:
Succes lonkt voor Max Verstappen tijden Formule 1 Grand Prix Singapore
Sluiten