Formule 1 12 feb 2019 Jan De Raab

Formule 1 seizoen 2019: Max verstappen kijkt vooruit

Na het einde van het Formule 1 seizoen breekt er altijd een periode van stilte aan. Zowel de coureurs als de afzonderlijke teams hebben dan de tijd om de gewenste verbeteringen aan de wagen aan te brengen of juist een geheel niuwe wagen te testen en klaar te maken voor d presentatie. Zo ook Max Verstappen. Na een geweldige vakantie is de tijd aangebroken om weer aan de slag te gaan. Dat valt niet mee met een paar kilo extra lichaamsgewicht. Dat is er dus eerst vakkundig afgetraind om met een positieve blik vooruit te kijken. “We verwachten veel, maar het zal bij de eerste race in Australië niet meteen perfect zijn. Ik ben optimistisch, maar ook realistisch. Ik kan nu nog niet echt een doel stellen”, aldus de 21-jarige Nederlander voorafgaand aan de presentatie van de nieuwe bolide.

Woensdag presentatie van de Red Bull wagen

Woensdag 13 februari is het dan zover: Red Bull presenteert de wagen waarmee men in het nieuwe seizoen voor de prijzen gaat. Bij Red Bull is eer behoorlijk veel veranderd. Zo is Renault geschrapt als motorleverancier en gaat het Red Bull team voor het eerst met de Honda motor deelnemen. Ook is Daniel Ricciardo vertrokken en gaat nu bij Renault zijn geluk beproeven. Bij Red Bull wordt zijn plaats ingenomen door Pierre Gasly.

De 23-jarige Fransman is geen beginneling in de Formule 1 competitie. Inmiddels heeft hij al 26 GP’s achter zijn naam staan en haalde in zijn eerste Formule 1-seizoen 29 punten. Beste prestatie: vierde plaats in Bahrein. Rijden kan hij dus wel.

Leeftijd is geen belemmering

Voor Verstappen is de jonge Gasly een welkome aanvulling. “Het is geen voordeel, maar ook geen nadeel om zo jong te zijn. Ik rijd inmiddels vier jaar in de Formule 1 en kan terugvallen op mijn ervaring. Pierre heeft ruim een seizoen ervaring, maar het team is zo ervaren dat ze hem in alles goed zullen steunen. Net zoals ze bij mij hebben gedaan. Meer ervaring betekent niet dat je sneller bent”, aldus de ervaren Red Bull coureur.

Honda-motor

Wat betreft de verwachtingen van de nieuwe Honda motor is verstappen positief. Tot op heden niks dan lof voor de samenwerking met de Japanse leverancier. Het zusterteam van Red Bull, Torro Rosso reed vorig jaar al met de Honda motor en dat beviel goed. “Er zullen ongetwijfeld momenten zijn dat het niet loopt zoals we graag zouden willen, maar het belangrijkste is dat het team en Honda er alles aan doen om de wagen te verbeteren. De tijd zal uitwijzen waar we staan”, aldus Verstappen.

NOS

Reageer op artikel:
Formule 1 seizoen 2019: Max verstappen kijkt vooruit
Sluiten