Formule 1 7 feb 2019 Jan De Raab

Formule 1-team Haas presenteert als eerste de nieuwe wagen, de VF-19

Als eerste heeft het Formule 1-team Haas zijn nieuwe wagen voor het komende seizoen gepresenteerd. Slim is het wel, zo speel je jezelf in ieder geval goed in de kijker en gaat alle aandacht uit naar het nieuw ontwerp. De oudere autosportfanaten zien direct dat de wagen opvallende gelijkenissen vertoond met de legendarisch John Player Special-wagen van de legendarische Ayrton Senna.

Haas roept gevoelens van weleer op

In vergelijking met de vorige bolide is er gekozen voor een drastische wijziging. Geen rood en grijs maar zwart en goud. Dat heeft alles te maken met het aantrekken van een nieuwe sponsor: Rich Energy. Die sponsor zorgt niet alleen voor heel veel verhalen over het merk, maar maakt ook nostalgische gevoelens los.

Haas F1 Team on Twitter

We can’t stop staring! How good does the VF-19 livery look? Tell us what you think! #RichEnergy #HaasF1 #VF19 #F1 #LiveryUnveil #NewEra

De getoonde wagen was in feite niks meer dan het oude model met een nieuw kleurtje. Het Formule 1-team Haas was wel zo sportief om alvast enkele afbeeldingen van de echte VF-19 vrij te geven, maar het echte model wordt pas volgende week bekend gemaakt. Dan zullen ook de andere teams hun wagens aan de pers tonen.

Cooler dan Red Bull Racing

Dat het Formule 1-team Haas overloopt van grootse plannen is duidelijk, dat is de invloed van de nieuw, excentrieke hoofdsponsor. “Wij willen dit seizoen regelmatig onze concurrent Red Bull Racing verslaan en ik denk dat we dat kunnen. We zijn een cooler team en onze auto ziet er sowieso veel mooier uit”, aldus topman William Storey richting het team van Max Verstappen.

De teambaas van Formule 1-team Haas, Gunther Steiner hanteert een wat meer bescheiden opstelling: “Het gat naar de drie topteams is enorm. Mercedes, Ferrari en Red Bull zijn een maat te groot. Ons doel is ‘best of the rest’ worden.”

Low-budget team

Formule 1-team Haas

Het Formule 1-team Haas blinkt niet uit in grote prestaties. Dit is dan ook geen gevolg van onkunde, maar van financiën. Zo eindigde het team vorig jaar als vijfde in de race voor de constructeurstitel en is inmiddels uitgegroeid tot een goede middenklasser, ondanks het zeer beperkte budget.

Volgens Steiner het belang van de presentatie redelijk overtrokken. “Dit is altijd de periode waarin je hoopt dat je alles goed hebt ontworpen en gebouwd en dat je een seconde sneller bent dan alle anderen. Maar zo denken alle teambazen.”

Over de nieuwe ‘look’ van de wagen is hij in ieder geval zeer tevreden. “De auto oogt goed, maar ik wil vooral dat hij veel beter is. We moeten een sprong maken, zowel qua snelheid als betrouwbaarheid.”

NOS

Reageer op artikel:
Formule 1-team Haas presenteert als eerste de nieuwe wagen, de VF-19
Sluiten