Voetbal 23 sep 2018 Jan De Raab

Frenkie de Jong staat opnieuw in de belangstelling

De kans dat Frenkie de Jong op termijn Ajax zal gaan verlaten is groot. Nadat Manchester United al eerder belangstelling had getoond voor een deal met de Amsterdammers, is de interesse gebleven. In mei van dit jaar hadden de Mancunians de hoop gevestigd op een overstap van zowel Frenkie de Jong als collega Matthijs de Ligt. Destijds deed het gerucht de ronde dat men voor beide spelers ruim honderd miljoen euro wilde neertellen.

Ajax als opleidingsinstituut

Ajax blijkt steeds meer een uitstekend opleidingsinstituut te zijn voor Europese topclubs. Voor een speler als Frenkie de Jong hangt er echter een stevig prijskaartje aan vast van zestig miljoen euro. Manchester United is echter niet de enige club met een serieuze interesse. In het verleden hebben clubs als FC Barcelona ook belangstelling getoond.

De prestaties van de Jong zijn niet onopgemerkt gebleven. Volgens een claim van de Britse krant The Sun had United al scouts laten kijken naar De Jong toen hij in actie kwam op internationaal niveau toen Nederland tegen Frankrijk speelde in de UEFA Nations League.

Frenkie de Jong staat al langer op de lijst

“De club besloot hem te bekijken omdat ze van elders goede recensies kregen. Jose en het personeel vinden hem leuk, hij kan in een paar verschillende rollen spelen en hij ziet er altijd goed uit, wat een groot pluspunt is, ” aldus een bron bij The Sun.

“De scouts wisten al zeker dat hij een zeer welkome versterking zou zijn voor Manchester United, maar zijn optreden tegen Frankrijk heeft die overtuiging alleen nog maar versterkt. Hij is een talent van topklasse en het is duidelijk waarom veel grote teams in de Premier League en in heel Europa hem graag binnen halen.”

Mourinho

Van Mourinho is bekend dat hij een ‘grote bewonderaar’ van Frenkie de Jong is. Hij zou daarnaast degenen zijn die United heeft getipt om Ajax te benaderen wanneer de transfermarkt in januari opnieuw wordt geopend. Een positieve relatie met Ajax-topman Edwin van der Sar en de verkoop van Daley Blind in de zomer zou kunnen helpen om een eventuele overeenkomst snel te beklinken.

Vergelijking met Wesley Sneijder

Als creatieve middenvelder wordt De Jong vaak vergeleken met de Nederlandse topvoetballers als Wesley Sneijder. Ook hij heeft ervaring met het spelen onder zowel Sir Alex Ferguson als Jose Mourinho. De Jong wil op zijn beurt niks weten van een vergelijking met Sneijder.  “Wesley is een veel betere speler dan ik. Onvergelijkbaar ook in termen van speelstijl en alles wat hij kan doen,” vertelde De Jong eerder deze maand aan De Telegraaf.

Reageer op artikel:
Frenkie de Jong staat opnieuw in de belangstelling
Sluiten