Voetbal 23 jan 2019 Jan De Raab

Geen carrière als profvoetballer voor Usain Bolt

Ondanks verbeten poging om als profvoetballer aan de slag te kunnen, moet Usain Bolt constateren dat het hem niet gelukt. De 32-jarige ex-topatleet jaagt niet langer zijn droom na op als voetballer een nieuwe carrière op te bouwen. De Jamaicaan trainde in 2018 geruime tijd mee met de Australische Central Coast Mariners maar tot een volwaardig profcontract kwam het niet.

Usain Bolt stopt met het najagen van zijn droom

“Het was een leuke ervaring”, zei de voormalige atleet die met plezier terugkijkt op zijn tijd bij het team. “Ik heb er echt van genoten om deel uit te maken van een team, het was heel anders dan atletiek. Het was leuk zolang het duurde.”

Central Coast Mariners was overigens niet de enige club waar Bolt kon meetrainen met de profs. Zo trainde hij ook kort mee met de jongens van  Manchester United, Borussia Dortmund en het Noorse Strömsgodset IF. Bij die clubs ging het meer om een verkapte snuffelstage en was het nooit de intentie om een profcontract aangeboden te krijgen. Bij de Australische club waar de atleet sinds de zomer van 2018 neerstreek, was dat wel de bedoeling. Usain Bolt, wereldrecordhouder op de 100 en 200 meter, maakte in augustus van dat jaar zijn debuut als profvoetballer. Destijds ging het om een oefenduel en amper zes weken later demonstreerde hij zijn scorend vermogen in een vriendschappelijke wedstrijd.

B/R Football on Twitter

We’ll always have the memories @usainbolt

Wel een aanbod, maar te weinig salaris

De vermeende kwaliteiten van Usain Bolt waren vervolgens voor de Australische club voldoende om hem ook daadwerkelijk een profcontract aan te bieden. De financiële eisen van de Jamaicaan en het bod van de club lagen echter zover uiteen dat beide partijen besloten om er vanaf te zien. Volgens de gerucht had Usain Bolt om een jaarsalaris van 1.5 miljoen euro gevraagd en wilde het bestuur van de Australische club niet verder gaan dan 80.000 euro.

Ondank de teleurstelling van het mislukte avontuur gaat Bolt niet bij de pakken neerzitten. “Ik doe nu een heleboel verschillende dingen. Mijn leven in de topsport is over. Er zitten heel veel dingen in de pijplijn, ik probeer nu een zakenman te zijn.”

NuSport

Reageer op artikel:
Geen carrière als profvoetballer voor Usain Bolt
Sluiten