Volleybal 21 okt 2018 Marlon Labrie

Historische prestatie volleybal dames levert geen medaille op

Na drie weken volleybal actie zit het WK in Japan erop. De Nederlandse volleybal dames hebben een historisch WK gespeeld. De dames plaatste zich voor het eerst in de historie voor de halve finales van het WK volleybal. Helaas werd de finale niet bereikt, Servië bleek te sterk. Ook in de strijd om de derde plek gingen de dames onderuit, China bleek (weer) te sterk. Geen medaille, maar toch zijn we ontzettend trots op de dames.

Nederland – China

Nederland kwam China voor de tweede keer tegen dit wereldkampioenschap. In de halve finale ging het met 1-3 onderuit en helaas gingen de dames gisteren weer onderuit. In Yokohama verloren de Nederlandse volleybal dames met 3-0 van China. Natuurlijk erg jammer dat de dames niet met een medaille naar huis gaan, maar toch kunnen ze terug kijken op een mooi WK.

Wij zijn trots op de historische volleybal dames

Ondanks dat de laatste twee tegenstanders (China en Servië) net een maatje te groot bleken kunnen we terug kijken op een gaaf WK. Natuurlijk hangt de teleurstelling er omdat er geen medaille is behaald. Maar we moeten wel even realistisch blijven. De dames hebben het gepresteerd om vierde van de wereld te worden! Lees die zin nog een keer en besef het even.

Een unieke prestatie voor zo’n klein volleybal landje. De volleybal dames hebben een ontzettend goede prestatie neer gezet en het Nederlandse volleybal weer wereldwijd op de kaart gezet. Wij hebben genoten van de spannende wedstrijden en zijn trots op de dames, op naar het volgende EK en andere grote toernooien.

Lonneke Sloetjes

Zonder Lonneke Sloetjes had het WK een stuk saaier geweest. De Nederlandse sterspeler nam het hele team op sleeptouw en bracht succes. In het duel met Amerika was Lonneke oppermachtig. De powervrouw zorgde er persoonlijk voor dat Amerika van de baan werd geveegd. Een topprestatie voor Sloetjes waar we nog vele jaren van gaan genieten. Volgens was Lonneke de MVP van het vrouwenteam

Het WK nog even na beleven? Lees alle wedstrijd verslagen nog eens na.

Reageer op artikel:
Historische prestatie volleybal dames levert geen medaille op
Sluiten