Formule 1 2 nov 2018 Jan De Raab

Gelekt: Formule 1-race in Vietnam in 2020

Het duurt nog even, maar ondertussen is door een blunder van het stadsbestuur inmiddels wel bekend dat Vietnam zal worden toegevoegd aan de Formule 1 kalender in 2020. Het stadsbestuur van Hanoi was iets te enthousiast bezig geweest met de vormgeving van de uitnodiging voor een gala waar de bewuste mededeling abusievelijk op stond vermeld.

FIA zwijgt over de GP in Vietnam

“De stad heeft het voor elkaar gekregen om officieel een race van de Formule 1 te organiseren in april 2020”, aldus de tekst op de uitnodiging. Van een bevestiging van Hanoi als locatie in Vietnam voor de Formule 1 kalender in 2020 is overigens nog geen sprake. De internationale autosportfederatie FIA hult zich in ieder geval in stilzwijgen.

Vietnam vervangt Maleisië

De komst van de GP naar Vietnam is op zich geen verrassing. Reeds eerder waren er gesprekken gaande om het F1 circus naar de Aziatische stad te halen. In tegenstelling tot de Nederlandse pogingen om een Formule 1 race te laten plaatsvinden, zijn de Vietnamezen er dus wel in geslaagd om de onderhandelingen succesvol te laten verlopen. Overigens wordt Hanoi geen ‘extra’ editie. De GP van Hanoi komt in de plaats van de GP van Maleisië. Vanwege financiële problemen werd deze in 2017 voor het laatst gehouden. Max Verstappen was destijds de laatste coureur die de race winnend afsloot.

Azië is in 2020 goed vertegenwoordigd op de Formule 1 kalender. In totaal is het werelddeel maar liefst zes maal gastheer. Behalve in Hanoi, zal de gehele Formule 1 entourage ook in Bahrein, China, Singapore, Japan en Abu Dhabi neerstrijken.

Grand Prix van Hanoi

De racedirecteur van de Formule 1 organisatie zei dat er kritisch wordt gekeken naar het stratencircuit. “Het zal grotendeels op bestaande wegen zijn, maar er wordt ook een nieuw gedeelte aangelegd.”

Stadsbestuur maakt onbedoeld Formule 1-race in Vietnam bekend

Reageer op artikel:
Gelekt: Formule 1-race in Vietnam in 2020
Sluiten