Geraint Thomas zijn Tour de France trofee is gejat, klopjacht op de daders

Opmerkelijk nieuws uit Engeland. Team Sky wielrenner Geraint Thomas is zijn Tour de France trofee kwijt. Hij is de trofee niet zelf kwijt geraakt, de trofee is op een wielerevent in Birmingham gestolen. Thomas en Team SKY waarderen de actie totaal niet en schakelen de politie in.

Geraint Thomas is zijn trofee kwijt

Het leek een leuk evenement. De prijzen die team sky de afgelopen seizoenen pakte, stonden tentoongesteld in Birmingham zodat enthousiaste wielerfans de bekers konden aanschouwen en mee op de foto konden. Alleen ging net na afloop mis op het – The Cycle Show – event. Tijdens het afbreken en opruimen werden de trofee├źn uit oog verloren en is de Tour de France trofee van Geraint Thomas gejat.

Team Sky en vooral Thomas zijn erg teleurgesteld en hebben de politie ingeschakeld voor onderzoek naar het delict. ondertussen zoekt SKY naar een oplossing.

Trofee Thomas gejat
Rechts de Tourbeker die Thomas nu mist.

Thomas baalt als een stekker

De 32-jarige Tourwinnaar Geraint Thomas baalt enorm van het incident en vertelde dat in een interview met Team Sky. “Het is heel ongelukkig dat dit gebeurd is. De beker is van beperkte waarde voor de dader en betekent juist veel voor mij en de ploeg”

De Welshman hoopt dat de dader zo netjes is om de trofee terug te geven en blijft positief. “De beker is belangrijk, al blijven de geweldige herinneringen aan de ongelooflijke zomer natuurlijk het meest dierbaar. Die neemt niemand me ooit nog af.”

Huurder neemt verantwoordelijkheid

De trofee├źn waren uitgeleend aan het fietsenbedrijf Pinarello. De eigenaar heeft ballen en neemt de volle verantwoordelijkheid op zich en gaat diep door het stof.

“We zijn erg aangedaan. We nemen de volle verantwoordelijkheid en hebben onze verontschuldigingen aangeboden aan Geraint. Uiteraard hopen we dat de bokaal weer wordt teruggevonden”, aldus de directeur van Pinarello Richard Hemington.

Tour de France

Thomas schreef de tour dit jaar op zijn naam. Thomas, die eigenlijk Froome naar de titel moest leiden, bleek veel sterker en won uiteindelijk zijn eerste Tour de France. Nederlandse trots Tom Dumoulin werd tweede gevolgd door Chris Froome.

Benieuwd wie het WK wielrennen op zijn naam heeft geschreven? Klik dan hier. Verder check je al het wielernieuws en wielerschema’s op Resport.

Team SKYNu.nl

Reageer op artikel:
Geraint Thomas zijn Tour de France trofee is gejat, klopjacht op de daders
Sluiten