Vijf dingen die je nog niet wist over Glenn Coldenhoff

Glenn Coldenhoff is een Nederlandse motorcrosser die sinds 2015 uitkomt in de koningsklasse van de motorcross, de MXGP. Ondanks dat het MXGP seizoen is afgelopen staat er dit weekend wat groots op het programma, de Red Bull Knock-Out. Glenn gaat een gooi doen naar de titel, daarom vandaag vijf dingen die je nog niet wist over Glenn Coldenhoff.

2 maal Grand Prix winnaar

De in Heesch geboren crosser won in zijn carrière twee grand prix. De KTM coureur won in de MX-2 en de MXGP allebei één Grand Prix. In 2013 won de Brabander in de MX2 in Engeland en in 2013 won hij de grootste prijs uit zijn loopbaan. In juli 2015 wist hij op zijn toenmamailge Suzuki naar de winst rijden in Letland. Dit is tot nu toe zijn enige gewonnen GP in de MXGP.

Glenn Coldenhoff

Podiumplek Red Bull Knock-Out 2016

Glenn gaat dit jaar een gooi doen naar de titel van de Red Bull Knock-Out. Logisch natuurlijk want het is een rijder die het hele MXGP seizoen heeft meegereden, ervaring zat. Maar wist je dat Glenn in 2016 ook al op het podium stond? Hij werd toen derde en moest Jeffrey Herlings en de Brit Nathan Watson voor zich laten.

Favoriete crosstrack Glenn Coldenhoff

Glenn crosst over de hele wereld, van Amerika van Indonesië tot aan Letland. Tussen al die crossbanen moet ook een favoriete track zitten toch? Dat klopt. De favoriete track van Glenn Coldenhoff ligt niet bepaald om de hoek. Voor de favoriete baan van Glenn moeten we naar Noord Italië, Mantova om precies te zijn. De toffe zand baan zit vol met jump, spectaculaire bochten en veel lastige stukken. Een ware uitdaging

De eerste wedstrijd van Glenn

Glenn reed zijn eerste officiële wedstrijd in 1999. Hij reed de toen de Indoorcross in Uden 1999, Glenn was toen negen jaar oud! De Brabander crosste toen op een 85cc crosser. Glenn gaat dus al een aantal jaartjes mee en wordt ieder jaar beter.

Teamgenoot van de wereldkampioen

Glenn heeft de ideale trainpartner. Glenn Coldenhoff zit in het KTM Racing team en rijdt op een KTM 450 SX-F, trainen is ideaal voor Glenn. Een goed niveau haal je al snel als je samen met Jeffrey Herlings traint en rijdt. Herlings is dit jaar de eerste Nederlandse MXGP kampioen geworden! Een ideale trainingspartner voor de Red Bull Knock-Out 2018.

Ga je komende zaterdag naar de Red bull Knock-Out? Lees hier alles wat je over de brute strandrace moet worden.

Reageer op artikel:
Vijf dingen die je nog niet wist over Glenn Coldenhoff
Sluiten