Voetbal 24 sep 2018 Jan De Raab

De Ivoriaanse Maradona: Gervinho scoort heerlijke goal na epische solo

Tweemaal een staande ovatie ontvangen, overkomt je als voetballer niet vaak. Dan moet je iets bijzonders hebben gepresteerd. Dat was het dan ook. De voormalige Arsenal aanvaller Gervinho kreeg een staande ovatie voor een doelpunt van absolute wereldklasse en een andere ovatie toen hij werd vervangen. De reden: hij hielp zijn team Parma om Cagliari met 2-0 te verslaan in de Serie A afgelopen zaterdag.

Gervinho: een bescheiden genie

De voormalige Arsenal-aanvaller scoorde zijn tweede doelpunt twee minuten na aanvang van de tweede helft met een duizelingwekkende run die de verdediging van Cagliari te machtig was. De 31-jarige international uit Ivoorkust sprintte vanaf de eigen helft en omzeilde drie verdedigers voordat hij van afstand wist te scoren. ‘Ik weet niet of het mijn beste doelpunt is, ik heb er zoveel gescoord’, grapte de voormalige Arsenal en Roma-speler.

‘Ik ben blij dat ik hier ben en ben teruggekomen naar Italië. In Parma voel ik mij op mijn plek en ik ben hier heel goed ontvangen door de fans, ook al beschouw ik mezelf niet als de ster van de ploeg. We hebben iedereen nodig.’ Na zijn tweede doelpunt sinds zijn terugkeer uit China naar de Serie A, werd Gervinho door al zijn teamgenoten omhelsd en kreeg hij een staande ovatie van de fans in Stadio Tardini. Ze gaven hem een ​​tweede ovatie toen hij laat in de tweede helft een publiekswissel kreeg.

Vol lof

‘Ik heb al jaren geen doelpunt als deze gezien’, zei Parma-trainer Roberto D’Aversa vol lof. ‘Ik prijs me gelukkig met een speler als Gervinho. Hij is enorm bescheiden en werkt altijd hard voor zijn ploeg. Hij is een speler die het verschil maakt. Het is goed dat we hem in de omstandigheden brengen om zichzelf op de best mogelijke manier te ontwikkelen.’

Faillissement

Roberto Inglese scoorde de openingstreffer voor Parma in de twintigste minuut nadat de bal van de borst van de doelverdediger en op Inglese gezicht afketste. Het was Parma’s tweede opeenvolgende overwinning na de verrassende uitslag tegen Inter Milan vorige week. Dankzij deze overwinning plaatsten zij zich wederom in de top van het Italiaanse voetbal. Een bijzondere prestatie als je beseft dat de club nog geen drie jaar geleden failliet werd verklaard.

Reageer op artikel:
De Ivoriaanse Maradona: Gervinho scoort heerlijke goal na epische solo
Sluiten