Dit is waarom GP2 kijken veel leuker is dan Formule 1

Ben je ook zo’n fan van Formule 1? Wij ook! Maar bij Resport kunnen we ook heel erg genieten van de tweede klasse, de Formule 2 of GP2. Sterker nog, we vinden het vaak leuker om F2 te kijken dan zijn grotere, snellere broer. Dit is waarom.

Nyck de Vries

In de Formule 1 kunnen we natuurlijk juichen voor Max Verstappen, maar zeker dit jaar blijven veel grote successen uit. Dat is behoorlijk wat anders bij de GP2. Daar hebben we namelijk Nyck de Vries. De Nederlander heeft dit jaar al meerdere GP’s op zijn naam geschreven en racet verder gewoon goed. Er wordt al gesproken over een overgang naar de F1, maar wat ons betreft mag Nyck best nog een tijdje in de tweede klasse blijven hangen!

GP2

Spannender

Wie er dit jaar wereldkampioen wordt in de Formule 1, staat eigenlijk al bijna vast. We mogen dat eigenlijk niet zeggen en we zullen dan ook geen namen noemen, maar een linkje doet wonderen. Maar in de Formule 2 kan er nog best wat gebeuren. Op dit moment staat George Russell er het beste voor, maar zijn naaste concurrenten kunnen hem met wat geluk nog makkelijk inhalen. Ook de grote mate van dominantie die Mercedes en Ferrari als ploegen bij de F1 hebben, zie je bij geen enkele ploeg in de GP2 terug.

Jonge talenten van de GP2

De GP2 wordt eigenlijk gezien als het opstapje naar de Formule 1. Als een coureur in de klasse is uitgeleerd, maakt hij de stap naar de F1. Je zou dus terecht kunnen zeggen dat de coureurs in de hoogste klasse beter zijn. Maar er is toch iets magisch aan het zien van jonge, opkomende talenten? Natuurlijk zijn de acties van Lewis Hamilton, Sebastian Vettel en Max Verstappen prachtig, maar het zien van jonge jongens als George Russell en Nyck de Vries heeft gewoon zijn eigen charme die niet te vergelijken is met wat je in de F1 te zien krijgt.

Reageer op artikel:
Dit is waarom GP2 kijken veel leuker is dan Formule 1
Sluiten