Tennis 17 jan 2019 Jan De Raab

Halep wint met de hakken over de sloot

Als nummer één van de wereld is het noodzaak om je keer op keer te bewijzen. Dat succes je niet komt aanwaaien weet Simona Halep ondertussen ook. Met hangen en wurgen is ze erin geslaagd haar wedstrijd op de Australian Open tegen Sofia Kenin winnend af te sluiten: 6-3, 6-7 (5), 6-4. Erg makkelijk ging het in ieder geval niet.

Een onbevangen spelende Amerikaanse, daar had Halep de grootste moeite mee. Nadat Kenin een kleine week geleden in Hobart haar eerste titel won, stond vandaag de wedstrijd tegen de nummer een van de wereld op het programma. De Amerikaanse kwam verrassend genoeg op voorsprong in de derde set (4-2), maar ze was zichtbaar gespannen. Het idee dat ze wellicht zou kunnen winnen van Halep werkte niet in haar voordeel.

Halep slaat toe

De ervaren Halep maakte dankbaar gebruik van de spanning en kon relatief gemakkelijk haar eigen spel blijven spelen. In de resterende vier games kreeg ze slechts zes punten tegen en dus ging de winst ogenschijnlijk eenvoudig naar Halep. Dat dat slechts schijn was beseft ze maar al te goed. “Ik weet niet hoe ik dit er alsnog uit heb weten te slepen”, zei Halep opgelucht.

De Roemeense is met haar overwinning iets dichter bij de finale in melbourne gekomen, maar mocht ze die werkelijk willen halen, dan is er nog veel werk aan de winkel. Ze zal in ieder stukken beter moeten gaan spelen daar haar volgende tegenstander niemand minder dan tweevoudig finaliste Venus Williams is.

Ook Serena Williams won glansrijk

Naast Venus Williams is ook haar zus Serena een ronde verder. Zonder al te veel moeite wist zij Eugenie Bouchard in twee sets aan de kant te zetten: 6-2, 6-2.

De beste heeft Bouchard echter gehad. Na haar topjaar in 2014 heeft ze geen aansprekende prestaties meer geleverd. De achteruitgang in niveau was duidelijk zichtbaar in de wedstrijd tegen Serena Williams die duidelijk de betere speelster was.

Ondanks een rommelig begin waarvoor de lijnrechters verantwoordelijk waren, kon Serena eenvoudig de fouten van de Canadese afstraffen. Ondanks het risicovolle spel van Bouchard wist zij geen kansen af te dwingen en was het na twee sets over voor Bouchard.

Nos

Reageer op artikel:
Halep wint met de hakken over de sloot
Sluiten