Sublieme Hamilton wint GP Italië, Verstappen achter Ferrari en Mercedes

Lewis Hamilton is verder uitgelopen in de race om het F1 wereldkampioenschap. Bij de GP Italië werd de Britse Mercedes-coureur eerste, terwijl zijn grootste concurrent Sebastian Vettel na een inhaalrace naar de vierde plaats reed.

Het begin van de race was spectaculair: Vettel spinde na een touché met Hamilton en daardoor kon Max Verstappen meteen doorrijden naar P3. Een goed begin voor de Limburger, die de race op P5 was gestart achter Kimi Raikkönen, Vettel, Hamilton, Valtteri Bottas.

Ricciardo valt uit in GP Italië

Vettel stond opeens op P19 en moest aan een flinke inhaalrace beginnen. Dat lukte heel aardig, want bij ronde 25 stond de Duitser alweer op de vijfde plek. Daniel Ricciardo, die in Monza helemaal achteraan was gestart, moest in die ronde opgeven. De Australiër had de beschikking over een nieuwe motor, maar die deed zijn werk niet goed en daardoor moest hij opgeven.

Uiteindelijk viel Verstappen terug naar P5, maar kon hij door pitstops van Bottas en Vettel weer terugrijden naar P3. Die plek hield hij vast, maar niet zonder Bottas een tikje te geven toen de Fin hem probeerde in te halen. Max kreeg een tijdstraf van vijf seconden, waardoor hij twee plaatsen terugviel, naar de vijfde plek.

Reageer op artikel:
Sublieme Hamilton wint GP Italië, Verstappen achter Ferrari en Mercedes
Sluiten