Schaatsen 26 jan 2019 Jan De Raab

Hein Otterspeer doet goede zaken op het KPN NK sprint

De eerste dag van het KPN NK sprint is voor Hein Otterspeer bijzonder positief geëindigd. Na een fenomenaal gereden wedstrijd op de 1.000 meter gaat hij aan de leiding. In een tijd van 1.08,05 maakte hij duidelijk te zijn gekomen met slechts een doel voor ogen: winnen. Die tijd was tevens goed voor het kampioenschapsrecord.

Otterspeer tevreden ondanks een slechte 500 meter

Dai Dai Ntab had in ieder geval het nakijken. Hij klokte op de 500 meter de beste tijd: 34,67, maar ziet Otterspeer in het klassement de eerste plaats bezetten. Otterspeer zelf legde in de 500 meter beslag op de zesde plaats in een tijd van 35.06. “Ik had de 500 meter zo verprutst. Dan word je even helemaal gek”, aldus Otterspeer. “Ik kon de agressie in de race (1.000 meter) leggen. Dat geeft wel een geweldig gevoel.”

Zwaar seizoen

Het seizoen was tot nu toe redelijk zwaar voor de sprintkampioen van 2015.  “Ik had een langslepende rugblessure. Daar stond ik mee op en ging ik mee naar bed. Het woord stoppen heb ik een paar keer genoemd, het zat op het randje. Maar sinds twee weken gaat het weer goed. Supermooi dat het er zo uit komt.”

Voor Ntab is het te hopen dat de 500 meter op zondag goed zal verlopen. Hij heeft 0,26 seconden goed te maken op Otterspeer. De huidige wereldkampioen zette op de 1000 meter de vijfde tijd neer in 1.09,35.

Lennart Velema knap derde

Voor Lennart Velema (0,43 op Otterspeer) was het ook geen slechte dag, het legde beslag op de derde plaats in het klassement door de tweede tijd neer te zetten op de 1.000 meter (1.08,89). Voor Michel Mulder was het een ander verhaal. Hij zakte ondanks een goede 500 meter, af naar de zevende plaats dankzij de negende tijd op de 1.000 meter (1.10,11).

Eén WK-ticket

Op het KPN NK sprint gaat het om meer dan alleen de eer. Degene die uiteindelijk beslag weet te leggen op de eerst plaats verdient daarmee het enige overgebleven WK-ticket. Dit WK wordt op 23 en 24 februari gehouden in Heerenveen. Twee Nederlandse schaatsers zijn al in het bezit van een ticket: Europees kampioen Kai Verbij en Kjeld Nuis. Laatst genoemde kreeg op basis van zijn goede prestaties uit het verleden een ticket toegewezen.

NOS

Reageer op artikel:
Hein Otterspeer doet goede zaken op het KPN NK sprint
Sluiten