Voetbal 28 sep 2018 Jan De Raab

Balvirtuoos Hendrick Ekstein schudt een epische truc uit z’n mouw

Voor veel voetballers is het een hele eer om de naamgever te zijn voor een bepaalde techniek. Het is een eer die vaak exclusief is voorbehouden aan de echt allergrootsten. Zo hebben we de ‘Cruyff Draai’, de ‘Maradona’, het ‘Ronaldo Hakje’ en Iniesta’s ‘La Croqueta’ om er maar een paar te noemen. Vanaf vandaag kunnen we daar een nieuwe naam aan toevoegen: de Hendrick Ekstein 360.

Hendrick Ekstein?

Het is geen schande als je nog nooit van Hendrick Ekstein hebt gehoord. Ekstein is een 27-jarige Zuid-Afrikaan, spelend voor Kaizer Chiefs in de Zuid-Afrikaanse competitie. Ekstein is geen opvallende speler, maar werkt altijd hard. Het type speler wat het gevecht om de bal niet uit de weg gaat. Zo ook in de competitiewedstrijd tegen AmaZulu FC. In de blessuretijd kreeg de middenvelder Hendrick ‘Pule’ Ekstein de bal aangespeeld van een verdediger bij een stand van 2-0 in het voordeel van de Kaizer Chiefs.

De 27-jarige stond niet echt onder druk, een 2-0 voorsprong in blessuretijd verdedigen is niet echt een moeilijke opgave. Wat wel opviel waren zijn skills, hij produceerde de raarste maar meest briljante vaardigheid die je ooit in je leven hebt gezien.

Pule Ekstein skill against Amazulu

Uploaded by Lee Prosper Ngobeni on 2018-09-23.

360 graden draaien en terug spelen

Je denkt dat hij de bal gewoon zal aannemen en van positie wisselt, maar op de één of andere manier maakt hij een draai van 360 graden met zijn linkervoet en voert dan de bal terug naar dezelfde speler. Nooit was iets zo zinloos, maar toch zo aangrijpend tegelijk. Zelfs na verschillende herhalingen, heb je echt geen idee wat hij heeft gedaan of hoe hij het in hemelsnaam voor elkaar kreeg. Wat nog gekker is, is dat hij het doet voorkomen alsof het ook de bedoeling was.

Acrobaten van het Zuid-Afrikaanse voetbal

Dit soort vreemde capriolen is te verwachten van elke speler die voor Kaiser Chiefs speelt, zo lijkt het. In februari waren hun reserve spelers met 4-2 de winnaars op Platinum Stars toernooi en begonnen ze allerlei gekke trucs uit te halen om de tijd vol te maken. Zeg maar gerust de Harlem Globetrotters van het Zuid-Afrikaanse voetbal.

Reageer op artikel:
Balvirtuoos Hendrick Ekstein schudt een epische truc uit z’n mouw
Sluiten