Voetbal 22 jan 2019 Jan De Raab

Het grote transferblog: Onana gaat mogelijk Ajax verlaten

Met nog iets meer dan een week te gaan gonst het van de geruchten in de voetbalwereld met betrekking tot mogelijke transfers. De een zou al een lucratieve deal te pakken hebben, terwijl een ander weer in de belangstelling staat  van meerdere clubs. Zo vertrekt Onana mogelijk bij Ajax en kan Bergwijn naar Engeland of Italië. Om wat orde in de chaos te scheppen zetten we de belangrijkste transfers en de geruchten op een rij.

Ajax is naarstig op zoek naar een degelijke reservedoelman

André Onana

De schrik van het verloren duel tegen Heerenveen heeft Ajax geen goed gedaan. Het is zelfs zo erg dat de Amsterdammers serieus overwegen om uit te kijken naar een nieuwe reservedoelman. De juiste kandidaat zou dan bij voorkeur op huurbasis meer dan welkom zijn. Voor Kostas Lamprou breken dus spannende tijden aan. Lamprou is momenteel de vaste tweede doelman na André Onana. Wat ook meespeelt het mogelijke vertrek van Onana in de zomer van 2019.

Bergwijn gaat mogelijk naar Italië of Engeland

Steven Bergwijn

Dat Nederlandse voetballers zich mogen verheugen op belangstelling uit het buitenland is geen geheim. De belangstelling voor Matthijs de Ligt vanuit het buitenland is algemeen bekend. De belangstelling van Manchester United voor Bergwijn is echter nieuw. Op zondag 20 januari was er in ieder geval een scout van manchester United aanwezig om bergwijn te observeren. De Britse club is overigens niet de enige die belangstelling heeft voor de 21-jarige PSV’er, ook Internazionale heeft interesse. Een delegatie van de Italiaanse ploeg zal zich binnenkort bij PSV melden om een mogelijke transfer te bespreken.

Marco Rojas vertekt naar SønderjyskE

Marco Rojas

Heerenveen, de ploeg die Ajax knap van de overwinning afhield, zal het in de tweede helft van de competitie moeten stellen zonder Marco Rojas. De Nieuw-Zeelander kon bij Heerenveen niet op een basisplaats rekenen en gaat zijn geluk beproeven in het koude Denemarken. Rojas heeft inmiddels een verbintenis voor één jaar bij SønderjyskE. In Denemarken wordt hij de nieuwe collega van Kees Luijckx en Mart Lieder.

Vormer liet miljoenen in Saoedi-Arabië schieten

Ruud Vormer Ajax

Geld is niet alles moet Ruud Vormer hebben gedacht. De dertigjarige middenvelder van Club Brugge had een lucratieve aanbieding uit Saoedi-Arabië op zak en kon zo enige miljoenen gaan verdienen. “Ik kon daar zeker vijf keer meer verdienen dan hier, maar soms moet je keuzes maken. Geld is niet alles. Ik heb een gezin met twee kinderen en mijn vrouw heeft hier ook een baan. We zitten gewoon goed in Brugge.

NuSport

Reageer op artikel:
Het grote transferblog: Onana gaat mogelijk Ajax verlaten
Sluiten