Voetbal 11 sep 2018 Marlon Labrie

Hakim Ziyech en zijn bijzondere juichgebaar, hier de betekenis

Doelpunten maken gaat Hakim Ziyech dit seizoen goed af. Het seizoen is nog jong en hij heeft er voor Ajax al vier gemaakt en zaterdag pakte hij nog een goaltje mee in Marokko. Wanneer Ziyech het net weet te vinden maakt hij altijd een specifiek gebaar wanneer hij zijn doelpunt viert. Een soort bel gebaar. Het lijkt een beetje op het Fortnite dansje van Griezmann en op het Sakha Brah “surfteken”. Maar wat betekent het gebaar nu eigenlijk? Ziyech legt het uit in een interview met Voetbal International.

Het gebaar van Hakim Ziyech

Toen Ziyech begon met het gebaar, dachten veel mensen dat het ging om een bel gebaar wat te maken zou hebben met een uitgaande transfer, maar volgens Ziyech was dat helemaal niet zo. Hoe zit het nu echt? Hakim Ziyech legt het uit.

Tijdens een vakantie in Marrakech (waar Hakim Ziyech met zijn vrienden verbleef) hoorde de groep vaak het hitje Djadja van Aya voorbij komen. Dat werd echt een running gag, iedere keer dat het te horen was maakte “Jercely” (een goede vriend van Ziyech) het gebaar met zijn hand.”

“Hij heeft het dus verzonnen en op een gegeven moment deden we het allemaal en gooide ik dat gebaar op Instagram. Toen ik dat plaatste kreeg ik allerlei reacties, vooral ook veel filmpjes van mensen die hetzelfde deden. Zo is dat ontstaan en werd het echt een soort hype. In het begin riepen mensen dat het een bel gebaar zou zijn voor transfers. Daar moesten we om lachen, onzin natuurlijk. Het is meer een uit de hand gelopen grap van onze vriendengroep.”

Voetbal international

Reageer op artikel:
Hakim Ziyech en zijn bijzondere juichgebaar, hier de betekenis
Sluiten