Tennis 25 okt 2018 Marlon Labrie

Bertens verliest, maar hoe haalt ze de volgende ronde?

Nadat Kiki Bertens haar eerste pot op het WTA Finals toernooi knap wist te winnen van Angelique Kerber ging ze gisteren met 2-1 onderuit. De Amerikaanse tennisster Sloane Stephens was net even beter en versloeg Bertens. Komt de volgende ronde nu in gevaar? Dat niet. Kiki moet gewoon winnen vrijdag.

Sloane Stephens – Kiki Bertens

In een spannend tennis gevecht tussen beide dames trok Sloane Stephens uiteindelijk aan het langste end. Stephens was Kiki in drie sets de baas. Het werd: 7-6, 2-6, 6-3. Het was een prachtig tennisduel waarin Bertens helaas net iets te kort kwam. Al had Bertens gewonnen dat had ze al zeker geweest van de halve finale op het WTA Finals toernooi in Singapore.

Kiki Bertens vs Sloane Stephens

De stand in de Rode Groep

In de rode groep is het behoorlijk spannend, iedereen zit dicht tegen elkaar aan. Van de vier tennissters wist alleen Sloane Stephens haar beide wedstrijden te winnen. Kiki Bertens en Angelique Kerber wisten beide één duel te winnen en Noami Osaka won er geen. Sloane Stephens staat er het beste voor, maar Kiki en Kerber kunnen ook allebei nog door. Er staat een spannende vrijdag op de planning.

Stand Rode Groep
1. Sloane Stephens 2-4 (4-2)
2. Kiki Bertens 2-2 (3-3)
3. Angelique Kerber 2-2 (3-3)
4. Naomi Osaka 2-0 (2-4)

Hoe gaat Bertens naar de halve finale?

Wij zien Kiki Bertens natuurlijk het liefst in de halve finale van het WTA Finals toernooi staan. Maar hoe gaat ze dat bereiken?
Kiki speelt vrijdagochtend om 10:00 (Nederlandse tijd) tegen de nummer laatst uit de groep, Noami Osaka. Haar grootste concurrent, Angelique Kerber speelt tegen de nummer één Sloane Stephens. Wil Kiki Bertens onafhankelijk zijn van Kerber dan zal ze in twee sets moeten winnen van Naomi Osaka. Vanwege het onderling resultaat staat Kiki voor.

Wint Kiki in drie sets? Dan is ze afhankelijk van Kerber. Wanneer Kerber in twee sets wint dan is zij uiteraard door. Wint Kerber in drie sets, dan komt het weer neer op het onderlinge resultaat. Kiki moet dus winnen morgen!

Kiki heeft twee voordelen. Ze speelt tegen de nummer laatst, Osaka heeft pas twee sets weten te winnen. Kiki moet Osaka dus kunnen verslaan. Daarnaast speelt Kiki als eerste en heeft ze dus geen druk van de andere wedstrijd op zich hangen. Kiki moet morgenochtend rustig blijven en uiteraard goed presteren. Wint ze met 2-0, dan is ze gelijk door. Ze weet wat ze moet doen.

Resterend speelschema (In Nederlandse tijd)
10:00 Kiki Bertens – Naomi Osaka
13:30 Angelique Kerber-Sloane Stephens

De Wateringse gaat lekker de laatste jaren. Volgend jaar wint ze een Grand Slam toernooi. Lees hier de vijf redenen.

Reageer op artikel:
Bertens verliest, maar hoe haalt ze de volgende ronde?
Sluiten