Hockey 3 dec 2018 Marlon Labrie

Het WK hockey 2018: hoe kijk je de wedstrijden?

Het WK hockey 2018 is los. In India strijden de beste teams, waaronder Nederland voor de wereldtitel. De Oranjehelden hebben de eerste groepswedstrijd overtuigend gewonnen en gaan op jacht naar de groepswinst. Lees hier hoe je naar de wedstrijden en voor Oranje kijkt!

Het WK 2018 in India

Het wereldkampioenschap hockey wordt dit jaar gespeeld in Bhubaneswar, India. Het toernooi begint op 28 november en is op 16 december afgelopen. Nederland is in de groepsfase gekoppeld aan Maleisie, Pakistan en onze oosterburen, Duitsland. Een interessante poule waarin Nederland goed uit de startblokken is gekomen. Maleisie werd met 7-0 verslagen en Oranje gaat op jacht naar de groepswinst.

Wanneer speelt Oranje

Oranje is geplaatst in groep D en treft daarin Duitsland, Pakistan en Maleisië

Zaterdag 1 december: 12.30 uur: NEDERLAND – Maleisië (7-0)
Woensdag 5 december: 12.30 uur: Duitsland – NEDERLAND
Zaterdag 9 december: 14.30 uur: NEDERLAND – Pakistan

Hoe en waar kijk je het WK hockey?

Je wil natuurlijk zoveel mogelijk wedstrijden kijken, ondanks dat het WK in India is zijn de speeltijden prima. De wedstrijden zijn meestal in de middag en hierdoor mis eigenlijk geen wedstrijd. Om het WK hockey te kijken zijn er meerdere opties, wij zetten ze voor je op een rijtje.

Je kijkt het WK hockey live op de NOS

De NOS zend alle wedstrijden live uit. Oranje kun je op tv bekijken (NPO1) maar ook via de livestream op de website van NOS sport. Alle andere wedstrijden kijk je ook live op de livetreams van NOS op hun site.

Youtube stream

Kun je de NOS site niet bereiken? Geen nood, er is nog een oplossing. De International Hockey Fedearation (FIH) zend op hun YouTube kanaal alle wedstrijden live uit via livestreams. Zo hoef je geen wedstrijd te missen en kijk je in HD kwaliteit de wedstrijden. Hier vind je het kanaal van de FIH.

Benieuwd wanneer de wedstrijden gespeeld worden of wanneer Oranje speelt? Check hier het volledige speelschema van het WK Hockey 2018

Reageer op artikel:
Het WK hockey 2018: hoe kijk je de wedstrijden?
Sluiten