Formule 1 18 jan 2019 Jan De Raab

Honda & Red Bull gaan samen de strijd aan met Mercedes en Ferrari

Bij Red Bull zijn ze dolgelukkig met de Honda motor, vooral vanwege de party mode waar het team van Max verstappen vanaf dit seizoen over kan beschikken. Ondanks de Oostenrijkse vreugdedans is Honda er alles aan gelegen om de zaken wat realistischer te bekijken. De fabrikant weet wat de motor kan, maar weet ook dat er nog een lange weg te gaan is om het de teams van Ferrari en Mercedes echt lastig te maken.

Red Bull als aanvallende concurrent

De grote man bij Honda, Masashi Yamamoto, verwacht niet direct de strijd met de nummers een en twee al direct aan te kunnen gaan. “We zullen deze winter een grote stap zetten. Daarnaast willen we bij de start de derde motorleverancier zijn en gaan dan proberen de topteams in de loop van het seizoen te achterhalen”, aldus Masashi Yamamoto in een interview met Motorsport.com.

“We willen daar geen specifieke tijdspanne voor geven. Mercedes en Ferrari hebben veel meer kennis van de grijze gebieden in de regels. Die liggen dus nog steeds op ons voor.”

Red Bull verwacht veel van de Honda motor

Bij Red Bull is juist het tegenovergestelde aan de gang en verwacht men goede tot zeer goede prestaties van de Japanse motor. Na ruim twaalf jaar te hebben gereden met een Renault motor, kwam er een behoorlijke kink in de kabel en kwam men bij Red Bull op het idee om Renault in te ruilen voor Honda. Of dat een verstandige zet is geweest weten we pas na een paar races. De nieuwe motorleverancier heeft er in ieder geval alle vertrouwen in.

Gasly heeft al ervaring met Honda

In de nieuwe samenstelling zal Max verstappen geen Ricciardo meer in de wagen naast hem aantreffen, maar Pierre Gasly. Laatst genoemde heeft in het Torro Rosso team al enige ervaring met de Honda motor kunnen opdoen. Dat geeft hem een lichte voorsprong op Max. Ondanks de ingetogen houding is men er bij Honda wel van overtuigd dat men uiteindelijk kan laten zien dat de keuze voor de Japanner een goede zet is geweest.

“Na vier jaar ontwikkelen en uitproberen denken we dat we nu op de goede weg zijn. We hebben ten opzichte van de voorgaande jaren een veel beter beeld, dus ik denk dat we ons snel ontwikkelen.”

Helmut Marko ziet voldoende mogelijkheden voor Red Bull

Ook Helmut Marko, de red Bull team manager is overtuigd van de mogelijkheden van de Honda motor. “De cijfers maken ons erg optimistisch, ook als het gaat om het verbeterde vermogen”, zei hij.

“De Honda-motor is nu al beter dan de Renault-krachtbron. Als je onze gps-data combineert met de data van Honda, dan zullen we in de buurt van Mercedes en Ferrari komen.”

MSN

Reageer op artikel:
Honda & Red Bull gaan samen de strijd aan met Mercedes en Ferrari
Sluiten