Nieuws 14 mrt 2019 Jan De Raab

Huub Stevens keert terug bij Schalke 04 als interim-trainer

De kans dat Domenico Tedesco nog veel langer de trainer van Schalke 04 zou zijn was al klein, maar na de afgang in de Champions League tegen Manchester City is zijn positie onhoudbaar geworden. Enkele weken geleden leek het nog mee te vallen, ondanks een verlies in de wedstrijd tegen  Gelsenkirchen, waar met 2-3 werd verloren. Dinsdagavond waren de Duitsers echter kansloos; Manchester City legde feilloos de zwakke plekken bloot en won met 7-0. Die nederlaag is hard aangekomen bij Die Königsblauen en dus mag Tedesco op zoek gaan naar een nieuwe club. Inmiddels is Huub Stevens aangesteld als interim-trainer.

Ontslag Tedesco bij Schalke 04 hing al in de lucht

Het ontslag van Tedesco komt niet echt als een verrassing. “Na een wedstrijd als deze kunnen we niet zomaar naar de orde van de dag overgaan”, aldus Jochen Schneider in gesprek met de Abendzeitung naar aanleiding van het meest recente debacle. Schneider kon dan ook niet garanderen dat Tedesco mag blijven: “Een baangarantie? Die krijg je bij de Deutsche Bank ook niet.” De 33-jarige oefenmeester was nog maar kort aangesteld als trainer en zag zijn ploeg in zijn debuutjaar buitengewoon goed presteren met een tweede plaats in de Bundesliga.

FC Schalke 04 on Twitter

Domenico #Tedesco has been relieved of his duties with immediate effect. Huub #Stevens and Mike #Büskens will take charge of the team against RB Leipzig. #s04

Teleurstellend veertiende

In het huidige seizoen is er van die glans weinig over. Met nog negen wedstrijden te gaan staat Schalke op een zorgwekkende veertiende plaats. Het verschil met de nummer zestien, VfB Stuttgart, bedraagt slechts vier punten. De ploeg is nog wel actief in de DFB Pokal: op 3 april staat in de kwartfinales het thuisduel met Werder Bremen op het programma.

Huub Stevens

Schalke heeft met het naar voren schuiven van Stevens als tijdelijke opvolger van Tedesco voor een interne oplossing gekozen: de 65-jarige Nederlander is tegenwoordig lid van de raad van toezicht van de Duitse club. Stevens was in het verleden al zeven seizoenen actief als trainer van Schalke, verdeeld over twee periodes. Zijn meeste recente trainersklus dateert uit het seizoen 2015/16, toen hij de eindverantwoordelijke bij 1899 Hoffenheim was.

 

Fok

Reageer op artikel:
Huub Stevens keert terug bij Schalke 04 als interim-trainer
Sluiten