Voetbal 6 mrt 2019 Jan De Raab

Indrukwekkend Ajax oogst lof in Europa

De sfeer deed nog niet net niet denken aan het winnen van de wereldtitel, maar de overwinning van het op Europees niveau nietige Ajax van grootheid Real Madrid werd gevierd alsof het een WK finale betrof. De Amsterdammers versloegen de Spaanse club en plaatste zich op magistrale wijze voor de kwartfinale van de Champions League.

Onverwachte overwinning van Ajax

De overwinning was bijzonder omdat vooraf niemand rekening had gehouden dat de Amsterdamse club er in zou slagen om het verlies in Amsterdam (1-2) recht te zetten. Een overwinning alleen was niet genoeg, er moest met grote cijfers worden gewonnen. Dat deed Ajax ook, met 4-1, alsof het een wedstrijd tegen een degradatiekandidaat uit de Eredivisie betrof.

Europese media zijn lyrisch

De overwinning van Ajax is niemand ontgaan. De buitenlandse media waren lyrisch over het weergaloze voetbal en het niveau wat Ajax wist te tonen. „Een koninklijk pak slaag: Ajax blameert Real”, aldus het Duitse blad Bild na de wedstrijd in Bernabéu. Het Franse L’Équipe was ook onder de indruk.  „Magnifiek Ajax elimineert Real. Koning Madrid is dood. Ajax heeft Real volledig gedeclasseerd.”

Tadic

Het blad France Football, bekend van de jaarlijkse uitreiking van de jaarlijks de Ballon d’Or  voor de beste voetballer van het jaar, zag in Dušan Tadić zelfs een perfecte speler en gaf zijn optreden een tien. L’Équipe sloot zich bij aan: „Tadić behoort tot de beste spelers van Europa!” De beste man zelf wist dat de wedstrijd tegen Real Madrid waarschijnlijk de beste was uit heel zijn carriere. De Italiaanse sportkrant kwam superlatieven tekort om het belang van Tadic te verwoorden: “De ploeg bezorgt Real een nachtmerrie en Tadić was de auteur”, zei La Gazzetta over de Ajacied.

Spanje

Opvallend genoeg waren de Spaanse media vooral lovend over het spel van Ajax. Alleen de krant AS richt de gifpijlen vooral op Real Madrid en heeft het over een klap die nog lang zal nadreunen. “Een uitstekend Ajax maakt de tragedie van Real compleet. De grote sterren werd het voetbal onmogelijk gemaakt. Er zullen koppen rollen.” Ook andere magazines en kranten hadden hun mening klaar liggen:

  • „Hier staat een team dat geschiedenis heeft geschreven. Het team heeft het hart uit Real getrokken” (Marca)
  • “Niks noppes, nada” (El Mundo Deportivo )

footballespana on Twitter

Wednesday’s front page headlines from Marca, Diario AS & El Mundo Deportivo, in English! https://t.co/kfOhVa45rH

Het waren overigens niet alleen de media die zich uitlieten over de stunt van Ajax. Luis Suárez was maar al te blij met zijn voormalig werkgever.

Luis Suarez on Twitter

Gefeliciteerd! Ik ben altijd ajacid 👏👏👏👏 @AFCAjax https://t.co/HS21XavcIq

Oud-spelers feliciteren de ploeg

Rafael van der Vaart, die het tenue van beide clubs droeg gedurende zijn carrière was ook erg onder de indruk van Ajax: „Geweldig en legendarisch resultaat.”


Oud-Ajacied Patrick Kluivert heeft zelf ook mooie herinneringen aan Bernabeu. Hij was namelijk een van de spelers die een staande ovatie kreeg van het publiek nadat de ploeg Real Madrid voetballes gaf in 1995. „Gefeliciteerd iedereen. Wat een geweldig resultaat. Het roept mooie herinneringen bij mij op.”

Patrick Kluivert on Twitter

Congrats to everybody who loves Ajax,what an amazing result,and dominating the game like this brings back memories to myself aswell😉 ❌❌❌#wzawzdb https://t.co/vHNHFWvh2e

Reageer op artikel:
Indrukwekkend Ajax oogst lof in Europa
Sluiten