Nieuws 27 jan 2019 Jan De Raab

Ingemaakt: Ajax krijgt voetballes van Feyenoord

Een krankzinnig wedstrijd volgens de NOS-website, het Algemeen Dagblad heeft het over een verbluffend Feyenoord en de Telegraaf verwoorde het als een knotsgekke klassieker. Ajax ging op bezoek in Rotterdam, wat resteert is een kater van formaat. Ajax kwam er niet aan te pas. Negentig minuten lang was het Feyenoord wat bepaalde hoe het spelletje werd gespeeld. Met resultaat, de Amsterdammers werden gedegradeerd tot amateurs en moesten lijdzaam toezien hoe Feyenoord de ene naar de andere bal in de netten werkte: 6-2.

Ajax heeft een groot probleem

Ajax heeft het moeilijk. De wedstrijd tegen Heerenveen werd eerst afgedaan als een incident. Trainer Ten Hag baalde van de 4-4 en noemde het ‘teleurstellend’. Terwijl de Ajacieden de wonden likten hadden de commentatoren het over een ‘keepersprobleem’. Dat laatste bleek absoluut waar. Waar Ajax normaliter geen problemen heeft met de Rotterdamse ploeg, had het nu geen antwoord op het Rotterdamse gevaar.

Ajax

Eerste optreden van Magallan is geen succes

In de eerste minuten lek er niks aan de hand. De Amsterdamse ploeg kwam netjes op voorsprong via Lasse Schöne en lang dreigde de 0-2 een kwestie van tijd. Een assist van Steven Berghuis in  16e minuut zorgde ervoor dat Jns Toornstra eenvoudig de 1-1 kon laten aantekenen. Vanaf dat moment waren de rollen duidelijk. Steven Berghuis tikte op aangeven van Jens Toornstra de 2-1 binnen en voor Ajax was het alle hens aan dek. De samenwerking tussen Matthijs de Ligt en Lisandro Magallán verliep duidelijk niet vlekkeloos en Feyenoord kon daar direct van profiteren. Het enige lichtpuntje in de eerste helft voor Ajax was de 2-2 die op naam van Hakim Ziyech kwam. Daar was dan ook alles mee gezegd.

Van Persie scoort tweemaal

De kansen voor feyenoord namen zienderogen toe en routinier Van Persie maakte er dankbaar gebruik van: 3-2. Na de rust zagen we een getergd Ajax waar alle motivatie ontbrak. Feyenoord wist de situatie goed in te schatten en was in staat om bij elke aanval nieuwe kansen te creëren. Berghuis kon de vrijstaande Van Persie perfect aanspelen en de 4-2 was een feit.

Feyenoord ruikt bloed

Ajax

Bij Ajax keek men naar de reservebank en nieuw bloed zou voor meer durf en passie moeten zorgen. Daley Sinkgraven en David Neres komen in het veld en moesten voor mer druk en meer kansen zorgen. Veel meer dan een schot op de paal door Ziyech kwam het niet. De felheid in de duels met Ajax gaf Feyenoord zelfvertrouwen en bleef voor gevaar zorgen. Tony Vilhna zorgde voor d 5-2 en Yassin Ayoub kon eenvoudig de 6-2 binnen tikken.

NOS

Reageer op artikel:
Ingemaakt: Ajax krijgt voetballes van Feyenoord
Sluiten