Voetbal 28 dec 2018 Jan De Raab

Jaap Stam wordt de nieuwe trainer van PEC Zwolle

Jaap Stam heeft een nieuwe baan gevonden. Volgens Voetbal International heeft PEC Zwolle de voormalige verdediger binnengehaald als vervanger van de recent ontslagen John van ’t Schip. Later vandaag zal Jaap Stam officieel worden gepresenteerd als de nieuwe oefenmeester van de eredivisionist.

Stam als vervanger bij PEC Zwolle van John van ’t Schip

PEC Zwolle is niet een onbekende club voor Jaap Stam. Eerder was hij al assistent trainer van PEC en heeft hij als hoofdtrainer ervaring opgedaan bij Jong Ajax en het Engelse Reading. De aanstelling bij PEC Zwolle betekent dat Stam voor het eerst zelfstandig de leiding krijgt over een eredivisieclub. Afgelopen maandag wist het Algemeen dagblad al te melden dat Stam nog voor de jaarwisseling wilde presenteren als nieuwe trainer. Onduidelijk is nu nog wat de verbintenis exact inhoudt en wat de duur van het contract is.

Bij de Overijsselse club wacht Jaap Stam in ieder geval een duidelijke taak: PEC Zwolle in de eredivisie houden. Op dit moment is Zwolle door een matige eerste competitiehelft veroordeelt tot het spelen in de onderste regionen van de eredivisie. De huidige nummer 16 zal dus alle zeilen moeten bijzetten om op het hoogste niveau te blijven voetballen.

Said Bakkati gaat Stam assisteren

Behalve Jaap Stam gaat ook Said Bakkati aan de slag in Zolle. De oud-speler van onder andere Heerenveen, ADO Den Haag en PEC gaat in Zwolle aan de slag als assistent. Bakkati kent Stam nog uit zijn tijd bij Reading. In Zwolle wordt hij de vervanger van Michael Valkanis die de afgelopen zomer nog door van ’t Schip werd binnengehaald. Na nog geen half jaar wordt hij dus bedankt voor zijn diensten en mag hij op zoek gaan naar een nieuwe uitdaging.

Voetbalprimeur

Reageer op artikel:
Jaap Stam wordt de nieuwe trainer van PEC Zwolle
Sluiten