Esport 27 sep 2018 Marlon Labrie

Bizar! Japanse voetballer uit FIFA 96 is nog steeds professioneel actief

Je hebt voetballegendes die hun voetbalschoenen al best vroeg aan de wilgen hebben gehangen zoal Beckham, Bergkamp en Totti. Daarnaast heb je ook voetballers die het spelletje niet los kunnen laten en op 51-jarige leeftijd nog steeds actief zijn op hoog niveau. Kazuyoshi Miura is zo’n voetbal legende en bewijst dat leeftijd gewoon maar een nummer is.

FIFA 96

Het bijzondere aan de Japanner is dat hij de enige speler is die in het legendarische FIFA 96 zat en nog steeds actief is op professioneel voetbalniveau.
In het klassieke FIFA spel wat we konden spelen op de old school Playstation 1 en de SNES zat de toen 29-jarige Japanner in de selectie van het nationale team van Japan. De aanvaller had in het voetbalspel een FIFA Rating van 80, geen slechte speler dus.

Kazuyoshi Miura

Kazuyoshi Miura zijn carrière

Miura begon zijn carrière in 1986 in Brazilie. Hij verruilde op vijftien jarige leeftijd Japan voor het Zuid-Amerikaanse land met als doel om prof te worden. Hij speelde voor een jeugd elftal in Sao Paolo totdat Santos hem contracteerde in 1986. Na het Braziliaanse uitstapje keerde hij in 1990 terug in Japan, waar hij op dat moment al een grootheid was. Hij tekende voor Yomiuri FC en pakte daar twee landstitels in de Japanse Soccer League. Het team veranderde zijn naam in Verdy Kawasaki en werd daarna ook twee keer landskampioen.

Na die titel verhuisde hij naar het Italiaanse Genoa in 1994, maar keerde na één seizoen alweer terug bij Verdy Kawasaki. Hij vertrok na vier seizoenen naar het Kroatische Dinamo Zagreb voor één seizoen en bleef daarna voetballen in Japan. Hij speelde bij Kyoto Purple Sanga, Vissel Kobe en Yokohama FC waar hij ook op huurbasis een uitstapje maakte naar het Australische Sydney FC. De Japanse strijder speelt nu nog steeds voor Yokohama en komt uit uit in de Japanse J-2 League, de tweede divisie van Japan. Het bijzondere aan Miura is dat hij de oudste profvoetballer aller tijden is.

Interlandcarrière

De in 1967 geboren Japanner zette in 2000 een punt achter zijn interlandcarrière en speelde zijn laatste wedstrijd tegen Jamaica. Hij speelde 91 interlands en wist daarin 56 keer te scoren. Hij is interland recordhouder en daarnaast topscoorder aller tijden voor Japan.

Kazuyoshi Miura heeft een indrukwekkende carrière op zijn naam staan die hij nog altijd vervolgd bij Yokohama FC!

Wil je het legendarische FIFA 96 herleven? Dat kan gewoon op je computer of laptop. De link naar de game vind je hier. Het is lastiger dan je denkt.

Op Resport lees je alles over E-sports

Reageer op artikel:
Bizar! Japanse voetballer uit FIFA 96 is nog steeds professioneel actief
Sluiten