Pakt motorcrosser Jeffrey Herlings dit weekend de wereldtitel?

Motocrosser Jeffrey Herlings gaat dit seizoen hard, heel hard. The Bullit reed dit seizoen tot nu toe zeventien Grand Prix, in totaal 34 manches (twee manches per GP) en werd als minimaal resultaat derde. Dat is natuurlijk een ongekende prestatie wat resulteerde in een voorsprong van 95 punten op naaste belager Antonio Cairoli.

Bijna wereldkampioen

Dat lees je goed! Het zijn maar liefst 95 punten voorsprong wat betekent dat de in Geldrop geboren crosser dit weekend wereldkampioen kan worden. Herlings kan dit weekend in Assen als allereerste Nederlander ooit een MXGP titel op zijn naam schrijven. Een bijzonder weekend voor de Nederlandse (motor)cross wereld. Oh Ja, Herlings heeft maar vijf punten nodig om zijn MXGP titel binnen te slepen wat inhoudt dat hij in de eerste manche minimaal 16e moet worden. Dat resultaat moet voor de Red Bull collega van Max Verstappen een eitje zijn en hij zou rustig aan kunnen doen, desondanks wil Herlings volle bak gaan tijdens de GP van Assen.

Het MXGP seizoen van Herlings

Dit seizoen werden er tot nu toe achttien GP’s gereden waarin de Nederlander vijftien keer wist te winnen! Een bizar goed seizoen voor de Brabander met nog twee GP’s te gaan, die van Assen en Imola (Italië). Herlings zou zijn GP totaal tot zeventien kunnen brengen.

Voor nummer 84 is het een bijzonder seizoen. Ondanks dat hij zijn sleutelbeen brak in een training en daardoor de GP van Lombardije moest missen, kwam Herlings in Indonesië sterk terug en won hij de GP met overmacht. Dat terwijl de hechtingen nog in zijn sleutelbeen stonden van de operatie. Dat liet de klasse van Herlings zien en we gaan er vanuit dat The Bullit de komende jaren zal heersen in de motorcross.

De MXGP van Assen is te zien op Eurosport 2 en MXGP TV indien je een abonnement hebt. Daarnaast zenden NOS en RTL 7 uitgebreide samenvattingen uit van de manches die Jeffrey gaat rijden aankomend weekend!

Alvast in de sfeer komen? Bekijk hieronder de spectaculaire beelden van de start van MXGP van Bulgarije met een gevecht tussen de trots van Nederland en Cairoli.

Jeffrey Herlings, Antonio Cairoli & Tim Gajser – MXGP Start – MXGP of Bulgaria 2018

CLICK HERE TO SUBSCRIBE: http://ow.ly/tPA6Y WATCH MXGP LIVE on http://www.mxgp-tv.com FOLLOW MXGP Facebook: http://www.facebook.com/mxgp Twitter: http://www.twitter.com/mxgp Instagram: http://www.instagram.com/mxgp Youtube: http://www.youtube.com/mxgptv OFFICIAL WEBSITE: http://www.mxgp.com

motorsport.com

Reageer op artikel:
Pakt motorcrosser Jeffrey Herlings dit weekend de wereldtitel?
Sluiten