Motorcross 31 jan 2019 Jan De Raab

Jeffrey Herlings mist de start van het MXGP-seizoen

Slecht nieuws voor de fans van Jeffrey Herlings. De motorcrosser zal de start van het MXGP-seizoen moeten missen. Na een crash heeft Herlings een operatie moeten ondergaan in verband met een breuk in zijn voet. Ook al is de operatie succesvol verlopen en heeft hij geen pijn meer, de herstelperiode gooit momenteel zijn schema overhoop. Over zes weken weet Herlings pas hoe het herstel vordert. Tegen die tijd is de eerste wedstrijd van het seizoen alweer achter de rug.

Beknelling Jeffrey Herlings zorgt voor uitstel

“Ik maakte na een sprong een rare landing en zat iets te dicht tegen de grondwal aan de zijkant van de baan. Mijn voet raakte als het ware bekneld tussen de motor en de grondwal. Ik wist direct dat ik in de problemen zat”, aldus Jeffrey Herlings in een persverklaring. “Toen we zagen dat mijn voet begon te zwellen, hebben we besloten om zo snel mogelijk een operatie uit te laten voeren.”

Het ongeluk gebeurde in Spanje en niet veel later werd hij in België geopereerd. “Het goede nieuws is dat de dokter en zijn team tevreden waren met het verloop van de operatie. Ik heb nu geen pijn meer en mijn voet is niet langer opgezwollen. Over zes weken weet ik meer en zullen we zien hoe het herstel van mijn voet gaat.”

MXGP-start

De herstelperiode zorgt ervoor dat Jeffrey Herlings begin maart niet aan de start kan verschijnen bij het begin van het nieuwe seizoen in Argentinië. Het prolongeren van zijn wereldtitel kan met die achterstand dan ook een zware opgave worden. Van een negatieve houding is bij Herlings in ieder geval geen sprake. “We hebben tot aan deze tegenslag een goede voorbereiding op het seizoen afgewerkt en het is nu zaak om zo snel mogelijk terug te keren op dat niveau. Ik wil al mijn fans bedanken voor hun berichten en steun. Ik kom sterker terug!”

Omroep Brabant

Reageer op artikel:
Jeffrey Herlings mist de start van het MXGP-seizoen
Sluiten