Motorcross 21 mrt 2019 Jan De Raab

Jeffrey Herlings niet aanwezig op het MX-circuit in Amerika

Het is een flinke streep door de rekening voor Jeffrey Herlings. Hij krijgt van zijn team KTM geen toestemming om mee te doen aan het AMA outdoor-kampioenschap. Dat betekent dus geen extra inkomen voor de Nederlander, deelname aan de Amerikaanse tegenhanger van de MXGP is namelijk een bijzonder lucratieve bezigheid.

Geen deelname van Herlings aan het MX-circuit in Amerika

“In het contract van Jeffrey is alleen het WK in de MXGP opgenomen. Meedoen aan het MX-circuit in Amerika was een wens, een idee”, aldus sportdirecteur Joël Smets van KTM afgelopen donderdag in een verklaring tegenover de NOS.

“KTM heeft daar echter al twee troeven aan de start, de Amerikaan Cooper Webb en de Fransman Marvin Musquin. Nog een rijder daarbij zou voor onnodige rivaliteit zorgen. Liever zien we hem naast Tony Cairoli in de MXGP.”

Voetbreuk verhinderd een vroegtijdige rentree

Jeffrey Herlings had gehoopt op een mogelijke overstap. Iets dergelijks zou hem immers goed uitkomen nu hij door een voetbreuk een aantal Grand Prix wedstrijden aan zich voorbij moet laten gaan. Mede hierdoor is de kans voor Herlings om zijn wereldtitel te prolongeren minimaal.

“Het is inderdaad een optie. Ik sta er zeker voor open. Maar alleen als ik dan weer helemaal fit ben, me goed kan voorbereiden én in staat ben om voor de titel te rijden”, liet hij twee weken geleden weten.

Geen risico’s nemen

Voor Herlings was er veel aan gelegen om de kansen van een mogelijke overstap goed in kaart te brengen. Afgelopen woensdag ging hij daarom om de tafel zitten met KTM, om de ontstane situatie te bespreken. Als snel was het duidelijk dat een overstap contractueel niet mogelijk, maar ook medisch gezien zou het onverantwoord zijn.

“We kennen de gedrevenheid van Jeffrey en willen geen risico’s nemen. In het verleden heeft hij daarin fouten gemaakt en we vinden dat we hem tegen zichzelf in bescherming moeten nemen”, aldus Smets.

Grand Prix van Trentino

Eerder deze maand miste Herlings al de start van het MXGP-seizoen. Zijn grote rivaal Antonio Cairoli kon van zijn afwezigheid optimaal profiteren en won dus beide races van de Grand Prix in Argentinië. Ook tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië en Nederland, beiden worden begin volgende maand verreden, zal de Brabander verstek moeten laten gaan. De eerste wedstrijd waar we Herlings wel in actie kunnen zien is de Grand Prix van Trentino.

NuSport

Reageer op artikel:
Jeffrey Herlings niet aanwezig op het MX-circuit in Amerika
Sluiten