Voetbal 22 jan 2019 Jan De Raab

Kevin-Prince Boateng verhuist op huurbasis naar Barcelona

Het is wellicht de meest verrassende transfer van dit moment: Kevin-Prince Boateng heeft een nieuw onderkomen gevonden bij Barcelona. De aanvaller komt van het Italiaanse Sassuolo en zal op huurbasis bij de Spaanse koploper gaan spelen. Mocht hij de medische keuring succesvol doorstaan, dan zal hij dinsdag worden gepresenteerd. Aanstaande woensdag zou hij dan ook meteen kunnen meedoen in de Copa del Rey-kwartfinalewedstrijd tegen Sevilla.

Het Italiaanse avontuur van Boateng

Het Italiaanse avontuur van Boateng was bij Sassuolo weinig succesvol. Als aanvaller wist hij in dertien wedstrijden slechts vier maal tot scoren te komen. Bij Barcelona zal Boateng vooral als backup dienen voor Lionel Messi en Luis Suárez. Mocht de samenwerking in goede aarde vallen dan bestaat de kans dat de aanvaller op contractbasis een langere verbintenis kan aangaan. In dat geval zien de Italianen een bedrag van 8 miljoen euro tegemoet.

Bijzondere transfer

Kevin Prince Boateng

Het is op zijn minst bijzonder te noemen dat Barcelona juist voor Boateng heeft gekozen. Nadat hij eerder voor een hele waslijst aan Europese topclubs waaronder Eintracht Frankfurt, Las Palmas, AC Milan, Schalke 04, Genoa, Portsmouth, Tottenham Hotspur, Borussia Dortmund en Hertha BSC heeft gespeeld, kiest hij nu voor Barcelona. “Ik moet zeggen dat ik afgelopen drie of vier seizoenen harder gewerkt heb. In het verleden was ik niet altijd heel goed met discipline. Nu ben ik echt een professional, binnen en buiten het veld.”

Oude liefde Real Madrid verdwijnt naar de achtergrond

Nog niet zo heel lang geleden liet de 31-jarige voetballer zich ontvallen dat hij erg gecharmeerd was van die andere Spaanse topclub: real Madrid. “Als kind was ik al idolaat van hun witte tenue.” Van die uitspraak wil hij anno 2019 niks meer weten. “Vraag me niet over Real Madrid, dat is het verleden. Ik wil mij nu alleen focussen op Barcelona en hoop in de volgende Clásico in het Santiago Bernabéu te scoren.”

VoetbalzoneNOS

Reageer op artikel:
Kevin-Prince Boateng verhuist op huurbasis naar Barcelona
Sluiten